WIN: 'Willem-Alexander vijf jaar Koning' | De Oranjes

vrijdag 30 maart 2018

WIN: 'Willem-Alexander vijf jaar Koning'

Willem-Alexander boek
Over het boek: 
Vijf jaar Koning Willem-Alexander. Een lustrum is het moment om de balans op te maken.  Hoe vult Willem-Alexander zijn koningschap in? Waarin verschilt zijn aanpak met die van zijn moeder? Welke veranderingen zijn zichtbaar? Heeft hij de verwachtingen waargemaakt? Tijdens het interview aan de vooravond van zijn inhuldiging op 30 april 2013 zei Willem-Alexander dat het koningschap moet ‘vertegenwoordigen’, ‘verbinden’ en ‘aanmoedigen’. Deze trefwoorden komen terug in drie thematische hoofdstukken waarin zijn rol als staatshoofd wordt bekeken. Daarbij is er apart aandacht voor leven en werk van Koningin Máxima, het gezins- en familieleven van koning en koningin en voor de buitenlandse collega’s van Willem-Alexander: hoe hebben die hun ambt vormgegeven? Ieder hoofdstuk heeft een inhoudelijke inleiding, gevolgd door een reeks fotospreads. We zien de koning en koningin tijdens staatsbezoeken, op werkbezoeken, tijdens Koningsdagen, op sportevenementen, bij fotoshoots met de prinsesjes, samen met collega-koningen, en bij vele andere gebeurtenissen.  Met unieke foto’s van een van de vaste fotografen van de koninklijke familie. Fotograaf Patrick van Katwijk volgt de Nederlandse en buitenlandse koningshuizen al jaren op de voet en levert beeld aan gerenommeerde vakbladen in binnen- en buitenland. Hij is een van de vaste fotografen van de Nederlandse Koninklijke familie.  Auteur Han van Bree is historicus met de geschiedenis van het koningshuis als specialisme. Hij heeft meerdere publieksboeken op zijn naam staan en is daarnaast de auteur van de jaarboekenreeks Het aanzien van.

Wil je kans maken om dit boek te winnen? Doe dan mee met onderstaande quiz over de inhuldiging van Koning Willem-Alexander. Stuur de antwoorden + adresgegevens op via het contactformulier. Dit kan t/m 4 mei 2018. Het boek is vanaf 6 april te koop.

1. In welke zaal vond de abdicatie plaats?
2. Van welk merk waren de gele jurkjes die de prinsesjes op het balkon droegen?
3. Was de Koningsmantel sinds 1980 nog gerestaureerd?
4. Wie bedoelde Koning Willem-Alexander met de woorden: "Maar waarheen het pad ook leidt en hoe ver het ook voert, uw wijsheid en uw warmte draag ik met mij mee." ?
5. Onder de buitenlandse Koninklijke aanwezigen was één staatshoofd. Wie?
6. Bij welk onderdeel van de Koningsvaart ging het gezin onverwachts van boord?
7. Hoeveel F-16's brachten het Koninklijk paar een groet na de Koningsvaart?
8. Wat was het eerste officiële optreden van Willem-Alexander als Koning (ná de inhuldigingsdag) ?

3 opmerkingen:

 1. Misschien doe ik toch maar weer eens een keer mee....

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb de antwoorden net via het contactformulier opgestuurd.
  Allemaal Fijne en gezellige Paasdagen
  Groetjes
  Anja

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb de antwoorden via het contactformulier verstuurd.
  Heb je fijne paasdagen gehad
  groetjes Els Doek

  BeantwoordenVerwijderen