NL Doet: Koninklijk paar verzorgt lunch in 't Hofland in Pijnacker | De Oranjes

zaterdag 10 maart 2018

NL Doet: Koninklijk paar verzorgt lunch in 't Hofland in Pijnacker

In 't Hofland, een voormalig seniorencomplex, kwamen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vandaag meehelpen met de lunch die de nieuwe bewoners van het pand voor de ouderen serveerden. Aansluitend werden er spelletjes gespeeld.


Voor de 14e keer werd NLdoet, de jaarlijkse vrijwilligersactie van het Oranje Fonds georganiseerd. Gisteren kwamen Prinses Beatrix, Prins Bernhard en Prinses Annette al in actie. Ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima kiezen jaarlijks een actie ergens in het land uit. Dit keer dus ’t Hofland in Pijnacker.
’t Hofland is een voormalig seniorencomplex waar sinds vorig jaar jonge statushouders en starters op de huurwoningmarkt wonen. De jonge bewoners hebben de lunch georganiseerd voor de ouderen die voorheen in het pand woonden. Zij deden dit in samenwerking met Network Young Connection, een organisatie die jongeren helpt die zich willen inzetten voor kwetsbare stadsgenoten. De dag draaide om verbinding tussen de jongeren en de senioren. Na aankomst vertrokken de Koning en Koningin ongeveer direct naar de keuken, waar Willem-Alexander pannenkoeken bakte en Máxima verschillende broodjes maakten.
Daarna hielpen ze ook om het eten te serveren aan de mensen.
Na de lunch werden spelletjes tevoorschijn gehaald. De Koningin ontfermde zich over de sjoelbak en 4 op een rij, terwijl de Koning kwartet speelde.
Aan het eind van het bezoek benadrukte het Koninklijk paar het belang van het vrijwilligerswerk en werd duidelijk wie van de twee thuis de betere pannenkoeken bakt. "Zullen we die eer aan mijn man geven?'', zei Máxima toen haar dat werd gevraagd.  Ook vertelde Máxima dat de prinsessen in de toekomst zeker mee gaan doen. "Vandaag hadden ze werk voor school, maar ze willen zeker meedoen."

2 opmerkingen:

  1. Fantastisch dat ze zich hier voor inzetten en ze doen het erg leuk, geen poespas, geen koninklijk paar, maar gewoon inzetten als vrijwilliger voor de ouderen. Fantastisch. Dit zouden meer mensen moeten doen, vrijwilligerswerk in het algemeen. Ikzelf doe dit al jaren met veel plezier en voldoening.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind dit een heel mooi initiatief en ook erg mooi dat onze koninklijke familie hier haar inzet toont. Zo zou ik ons koningspaar wel vaker willen zien!

    BeantwoordenVerwijderen