Koning Willem-Alexander bezoekt woonlocatie van Middin | De Oranjes

maandag 12 maart 2018

Koning Willem-Alexander bezoekt woonlocatie van Middin

Koning Willem-Alexander heeft vanmiddag in het kader van de Week van Zorg en Welzijn een bezoek gebracht aan woonlocatie Brugsestraat 51 van Middin en de ‘Zorg en Welzijn bus’. 
Foto: RVD


Het bezoek vond plaats in het kader van de start van de Week van Zorg en Welzijn. Deze week, die plaatsvindt van 12 tot en met 17 maart, wordt georganiseerd door RegioPlus waarin de veertien samenwerkende regionale werkgeversorganisaties zijn verenigd. De Week van Zorg en Welzijn heeft drie doelen: het imago van de sector bevorderen, medewerkers in het zonnetje zetten en jongeren interesseren voor een opleiding of baan in zorg en welzijn. Om het derde punt kracht bij te zetten reist een groep zorgprofessionals van maandag tot en met vrijdag door de veertien regio’s in een speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Zij gaan op pad om scholieren kennis te laten maken met beroepen in zorg en welzijn en laten zien welke kansen het werk biedt.

Tijdens het bezoek sprak Koning Willem-Alexander met medewerkers, vrijwilligers en cliënten van de woonlocatie van Middin aan de Brugsestraat in Den Haag. Middin biedt ondersteuning, begeleiding, behandeling en zorg aan cliënten met een verstandelijke beperking in Zuid-Holland. Op de woonlocatie aan de Brugsestraat wonen 23 cliënten tussen de 18 en 46 jaar met een verstandelijke beperking. Alle bewoners hebben een eigen domein voor wonen, slapen en koken, maar er is ook gelegenheid om juist samen dingen te doen. Veel van de bewoners gaan overdag zelfstandig naar een dagactiviteit, werken als kok of in de kinderopvang. Naast de professionele begeleiding spelen ook familie en vrijwilligers een belangrijke rol in de ondersteuning van de cliënten.   Na afloop van de gesprekken volgde een rondleiding door de woonlocatie. Aansluitend bezocht  Koning Willem-Alexander de speciale ‘Zorg en Welzijn bus’. Hij sprak daar met enkele zorgprofessionals en leerlingen over het werken in de zorg en welzijn sector.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten