Oranje nieuws – 3 t/m 8 juni 2013 | De Oranjes

zaterdag 8 juni 2013

Oranje nieuws – 3 t/m 8 juni 2013

Prins Constantijn bij uitvaart Landgraaf Moritz van Hessen

Prins Constantijn met Prinses Sarvath
van Jordanië.
Foto: ©   PPE/Nieboer, www.ppe-agency.com
Prins Constantijn was maandag namens Nederland bij de uitvaart van Landgraaf Moritz van Hessen.

De uitvaartdienst vond plaat in de St. John’s Kerk in de stad Kronberg im Taunus. Zo’n 20 kilometer verderop – in Frankfurt – overleed landgraaf Moritz van Hessen op 23 mei. Hij is 86 jaar geworden.

De landgraaf van Hessen was het hoofd van het Huis van Hessen en via de stamboom verbonden aan diverse Koningshuizen. De man had al langere tijd gezondheidsproblemen en leefde om die reden een teruggetrokken bestaan in Schloss Wolfsgarten bij Langen.


Koning Willem-Alexander ontvangt voorzitters Eerste en Tweede Kamer

Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend 6 juni in zijn werkkamer op Paleis Noordeinde de voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer ontvangen.

Fred de Graaf en Anouchka van Miltenburg betraden achtereenvolgens de werkkamer van de Koning waar ze een kort ‘kennismakingsgesprek’ met hem voerden. In de kamer – die we laatst nog zagen bij het verschijnen van de ‘bureau foto’s’ – hangen ook nog enkele bijzondere schilderijen aan de muur. Behalve een portret van Willem van Oranje, hangt er verderop in de kamer een schilderij van vermoedelijk een kleine Juliana op de troon.

De Koning is van plan nog voor het zomerreces – begin juli – ook kennismakingsgesprekken met de voorzitter van de Tweede Kamerfracties te plannen.


Koningin Máxima bij viering 10-jarig jubileum ‘Thomashuizen’

Koningin Máxima was vrijdagochtend op bezoek bij een Thomashuis in Houten. Dit vanwege het 10-jarig bestaan van de Thomashuizen.

In 2003 werden de eerste deuren van de Thomashuizen geopend door initiatiefnemer Hans van Putten. Hij kwam op dit idee vanwege zijn gehandicapte zoon Thomas, voor wie hij geen goede opvang kon vinden. Nu - 10 jaar later- blijkt deze vorm van opvang een succes. Meer dan honderd Thomashuizen zijn door heel het land geopend. Een Thomashuis wordt geleid door twee zorgondernemers, een echtpaar of samenwonend stel, die ook in het huis wonen en de acht bewoners begeleiden en verzorgen. De Koningin kreeg een rondleiding door een huis en een tuin en sprak met de bewoners. Vol trots lieten ze aan Koningin Máxima hun puzzel en tekening die ze gemaakt hadden zien. Tot slot maakte een van de bewoners zelfs een dansje met haar, want een 10-jarig jubileum moet natuurlijk wel feestelijk gevierd worden.


Foto: © Screenshots RTL Boulevard en  PPE/Buys, www.ppe-agency.com

Overig kort nieuws:
- De twee zusjes Gravin Leonore en Gravin Eloise waren deze week allebei jarig. Maandag werd Leonore 7 jaar en vandaag viert Eloise al weer haar 11e verjaardag.

-Prinses Beatrix was deze week weer aanwezig bij de 3-daagse geheimzinnige Bilderbergconferentie die dit keer in het Grove Hotel in Watford plaatsvond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten