Oranje nieuws - 3 & 4 december 2012 | De Oranjes

dinsdag 4 december 2012

Oranje nieuws - 3 & 4 december 2012

Prins van Oranje spreekt op ‘WASH post -2015 ‘

De Prins van Oranje hield maandagochtend de openingstoespraak bij de internationale werkconferentie ‘WASH post-2015’ 

De conferentie is georganiseerd door de World Health Organisation (WHO) en Unicef en wordt van 3 tot en met 5 december gehouden op het ministerie van Buitenlandse Zaken. In zijn rol als voorzitter van UNSGAB sprak hij over het onderwerp sanitaire voorzieningen, wat als belangrijk onderwerp niet mag ontbreken op de ‘post 2015’. Na zijn lange toespraak moest hij regelmatig – toepasselijk – fris water drinken. 

De internationale werkconferentie WASH post-2015 richt zich op de periode na 2015 en probeert met circa 80 experts van internationale organisaties te komen tot het vaststellen van nieuwe doelstellingen na 2015 en indicatoren om de voortgang te bewaken.

Prins van Oranje opent Pivot Park

Foto: © PPE, http://www.ppe-agency.com/
De Prins van Oranje heeft vandaag in Oss het Pivot Park geopend – voorheen Life Sciences Park.

In de stromende regen arriveerde de prins in Oss waar hem direct een speciale puntparaplu (van het nieuwe Pivot Park) werd overhandigd.

Na een rondleiding door het laboratorium - wat zich richt op geneesmiddelenonderzoek –verklaarde de prins met een druk op de knop het park officieel tot geopend.


Prinses Máxima bezoekt opleiding ‘Mijn School’

Foto: ©  Oranje Fonds/ Bart Homburg
Prinses Máxima heeft vanochtend de opleiding ‘Mijn School’ bezocht op het ROC Graafschap College in Doetinchem.

‘Mijn School’ is een speciale opleiding bestemd voor leerlingen die hun weg niet kunnen vinden in het reguliere onderwijssysteem. Vandaag wisten ze de weg naar school beter te vinden dan ooit voor het bezoek van de prinses. Het bezoek zou een uur duren, maar liep ruim een half uur uit. Die tijd had de prinses namelijk nodig om zich voor te laten lichten door leerlingen en docenten over deze nieuwe vorm van scholing.

In twee jaar tijd is het aantal leerlingen op ‘Mijn School’ van 25 naar maar liefst 130 gestegen. Dat kun je natuurlijk zowel positief als negatief zien. De prinses luisterde in ieder geval met een positief oor en stelde geïnteresseerde vragen aan de leerlingen.

Nieuwe portretfoto’s Prins Constantijn en Prinses Laurentien

Begin dit jaar werden bij de lancering van de nieuwe website van het Koninklijk Huis al nieuwe portretfoto’s gepubliceerd van Koningin Beatrix, de Prins van Oranje en Prinses Máxima. Ook de fotoseries van de prinsesjes werden van nieuwe foto’s voorzien, die de prins zelf had gemaakt. In juli werd er ‘zomaar alleen’ een nieuwe foto van Prinses Marilène toegevoegd.

Een paar weken geleden verschenen er ook nieuwe foto’s van de kinderen van Prins Constantijn en Prinses Laurentien. Vandaag zijn ze zelf aan de beurt:

Foto's: ©  RVD

Nu Prinses Margriet, Prof.mr. Pieter van Vollenhoven, Prins Maurits, Prins Bernhard en Prinses Annette nog..

- Koningin Beatrix zou maandagavond aanwezig zijn bij de galavoorstelling ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van Koninklijk Theater Carré. Helaas vond er tijdens de repetities een vreselijk drama plaats. Acteur Jeroen Willems overleed. Jeroen Willems werd slechts 50 jaar en is onder andere bekend door zijn rol als Prins Claus in de serie ‘Majesteit’. De Koningin heeft de familie Willems inmiddels een telegram gestuurd waarin ze haar medeleven laat weten. De galavoorstelling ging uiteraard niet door, en wordt verschoven naar een nog onbekende datum.

2 opmerkingen:

  1. mooie foto's wat gaat Constantijnm op zijn vader lijken zeg

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helemaal met Constance eens!
    Je ziet op de foto ook wel dat prins Constantijn en prinses Laurentien ook ouder worden. ( Gelukkig maar :-))
    Doe je mee aan de nieuwe quiz op onze site? http://williamencatherine.blogspot.nl/

    BeantwoordenVerwijderen