Oranje nieuws - 21 december 2012 | De Oranjes

vrijdag 21 december 2012

Oranje nieuws - 21 december 2012

Prinses Máxima winkelend gefotografeerd in Buenos Aires

Het gezin van de Prins van Oranje viert de kerstdagen dit jaar weer in Argentinië. Zondag zullen ze in de tuin van El Messidor – de residentie van de gouverneur van de provincie Neuquén – poseren voor fotografen. 

Prinses Máxima is deze week alvast vooruit gereisd, en heeft onder andere wat kerstcadeautjes met haar moeder in Buenos Aires aangeschaft. Ondanks dat de fotosessie van zondag vooral bedoeld is om het gezin tijdens de vakantie met rust te laten, gebeurde dat vandaag (nog) niet. Er werd een flinke serie foto’s van de prinses gemaakt terwijl ze met haar moeder een tassenwinkel bezocht.

Zaterdag vliegt de prins met zijn dochters – die sinds vanmiddag vakantie hebben – ook richting Argentinië.

Prinses Irene jurylid bij wedstrijd WNF

Foto: © RVD
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) en Staatsbosbeheer organiseren de wedstrijd ‘Gezocht: Nederlandse ‘Natuurverdubbelaar’. Prinses Irene zal een van de juryleden zijn.

In de jury zitten naast Prinses Irene, Stientje van Veldhoven (Tweede Kamerlid voor D66), Willem Schoonen (hoofdredacteur Trouw), Theunis Piersma (hoogleraar trekvogelecologie RUG), Chris Kalden (directeur Staatsbosbeheer) en Johan van de Gronden (directeur WNF).Omdat het niet goed gaat met de natuur in Nederland, worden mensen in de leeftijd van 18 tot 35 uitgedaagd om een plan in te zenden dat het aantal plant – en diersoorten in Nederland in 2030 verdubbelt.


Interview Prins van Oranje in tijdschrift Elsevier
“Als ooit de dag komt dat ik het van mijn moeder overneem, zal ik het niet anders opereren dan zij nu doet”

In het kerstnummer van tijdschrift Elsevier (nr. 51/52) is een interview met de Prins van Oranje te lezen. Het interview gaat over zijn band met Defensie, opgevrolijkt met twee prachtige foto’s van de prins in uniform. 

© Printscreen online versie
De prins vertelt over de Marechaussee die al sinds zijn jeugd op z’n verjaardag komt. Verder zegt hij onder andere dat hij graag zijn dienstplicht vervulde, voordat hij naar de universiteit ging. Ook zijn verschillende uniformen komen ter sprake: “De meeste Nederlanders zien me op niet meer dan drie momenten per jaar in uniform. Bij de Nationale Herdenking op 4 mei, dan draag ik het uniform van mijn krijgsmachtdeel: de marine. Dan is er nog Prinsjesdag waar ik beurtelings het uniform van een van de krijgsmachtsdelen draag – ik ga gewoon het rijtje af. En in 2005 is daar Veteranendag bij gekomen, waar ik als beschermheer van het Veteranen Comité het defilé afneem. Aangezien de meeste veteranen van de landmacht zijn, heb ik besloten om daar standaard mijn landmachtuniform te dragen”, aldus de prins.

Koop de nieuwe Elsevier om het interview te lezen! (aanrader)

Kort nieuws: 

 - Bij Koninklijk Besluit is Luitenant-kolonel vlieger J. Koetsier met ingang van 1 december 2012 benoemd tot nieuwe Adjudant van Koningin Beatrix

-Er is gebleken dat een verpleger van het ziekenhuis in Innsbruck waar Prins Friso lag, destijds 300.000 aangeboden heeft gekregen van een Duitse journalist om een foto van de prins in het ziekenhuisbed te geven..

- Op zondag 30 december om 14.00 uur is op Radio 5 een interview met Prinses Irene te horen. Ook prof. dr. Matthijs Schouten wordt in de uitzending van Schepper & Co op Radio 5 ontvangen. Hij schreef samen met Irene diverse boeken en geven lezingen over de passie voor de natuur.

- Prinses Laurentien schreef voor het radioprogramma 'Vroege vogels' een kerstcolumn. 

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie beelden van de familie van Vollenhoven. Leuk om de opgroeiende jeugd weer eens te zien. en inderdaad een erg leuke interview van prins Willem-Alexander. (heb de Elsevier meteen gekocht.)Leuk die foto's van een winkelende Maxima met haar moeder, maar ik ben toch blij dat ik niet van Koninklijke bloede ben. Zo dikwijls te worden gefotografeerd; je hebt toch geen seconde rust.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. volgens mij had die oudste dochter van marilene er ook niet zo veel zin in, om op de foto te gaan. Zie filmpje. Ik kan me dat voorstellen hoor! Wel leuk, ze allemaal weer te zien en inderdaad, wat zijn ze groot geworden! Jammer dat we prinses Anita bijna niet meer zien.

    BeantwoordenVerwijderen