Paleis Soestdijk gaat weer open | De Oranjes

donderdag 17 februari 2011

Paleis Soestdijk gaat weer open

Koninginnedag_1974 Gelukkig weet de Rijksgebouwendienst nog steeds niet wat ze met Paleis Soestdijk aan moeten, daarom gaat het Paleis vanaf 1 maart weer open! Er zullen dan wekelijks op vrijdag, zaterdag en zondag weer rondleidingen zijn voor publiek, en verder is Soestdijk ook beschikbaar voor culturele evenementen en bijeenkomsten.


Eind vorig jaar ging het paleis dicht. De beslissing over de nieuwe bestemming hing af van de bijdrage van de overheid aan de restauratie, renovatie, beheer en het onderhoud van de gebouwen en het landgoed. De totale kosten daarvan worden hoger geschat dan 100 miljoen euro. De Rijksgebouwendienst blijft zoeken naar een definitieve bestemming voor Paleis Soestdijk. Door deze nieuwe tijdelijke openstelling wordt de beslissing over de herbestemming over 2011 getild. De toekomst van het Paleis blijft dus onzeker, teken daarom de petitie als je dat nog niet had gedaan !
http://petities.nl/petitie/geen-nieuwe-bestemming-paleis-soestdijk


(Foto: RVD)

6 opmerkingen:

 1. Helemaal super! Heb ik nog steeds kans om er eens heen te gaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is gewoon uitstel want ze weten nog niet wat ze er mee gaan doen. Hopelijk blijven ze er respectvol mee omgaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Inderdaad uitstel, en daarom moet de petitie ondertekend worden.. Maar gezien het zeer weinig aantal mensen zijn veel mensen tégen Soestdijk als Paleis???

  BeantwoordenVerwijderen
 4. leuk nieuws, ik ga er zeker een keer heen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik ben blij dat het paleis in elk geval nog uitstel van executie krijgt! Heb al getekend hoor Vivian!

  BeantwoordenVerwijderen