Oranje nieuws – 7 t/m 9 februari 2011 | De Oranjes

woensdag 9 februari 2011

Oranje nieuws – 7 t/m 9 februari 2011

Prinses Máxima spreekt op WIFS bijeenkomst
“Wat het spoor is voor treinen, zijn financiële diensten voor economische ontwikkeling”


Prinses Máxima sprak maandag op de netwerkbijeenkomst van Women in Financial Services in Zeist. WIFS is een netwerk voor vrouwen met een leidinggevende functie in de financiële sector.


Elke twee jaar wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar ongeveer 250 vrouwen elkaar ontmoeten, waaronder dus afgelopen maandag een bijzondere gast: Prinses Máxima. In haar toespraak ging ze uitgebreid in op het onderwerp ‘Inclusive Finance’ “Als voormalig banker weet ik, net als u, dat alleen tevreden klanten ook klanten blijven. Dat is zo waar in ontwikkelingslanden als het waar is in het Westen. Slechte voorwaarden of te hoge rentes jagen de mensen uiteindelijk weg. Alleen als klanten beter worden van de producten die ze kopen, kan een duurzame relatie ontstaan. En van een duurzame relatie profiteren financiële instellingen uiteindelijk ook zelf.” Lees de volledige toespraak: KLIK


Fotoserie (PPE)Foto's: © Thea van Zelst
Overname verboden
 
Prof.mr. Pieter van Vollenhoven neemt afscheid van Onderzoeksraad


Zondagavond zond de NOS een mooi programma uit ‘De Raad van Pieter’ waarin Prof.mr. Pieter van Vollenhoven uitgebreid verteld over zijn jaren als voorzitter van de Onderzoeksraad. Ook zijn vrouw Prinses Margriet kwam regelmatig aan het woord.


Een dag later, maandag 7 februari trad Pieter officieel af als voorzitter van Onderzoeksraad voor Veiligheid. Het ‘afscheid’ vond plaats tijdens een bijeenkomst maandagavond waarbij tevens de nieuwe voorzitter beedigd werd (de heer mr. T.H.J. Joustra) Bij die bijeenkomst waren ook alle zoons en schoondochters van Margriet en Pieter aanwezig. Hoewel de sfeer verder uitgelaten was, hield Prinses Margriet het toch niet helemaal droog..


Fotoserie maandagavond (PPE)
Dagje Arnhem voor Prinses Máxima
Van Voedselbank tot enge slang..


Prinses Máxima was dinsdag in Arnhem.


’s Ochtends bezocht ze de Voedselbank en liet zich informeren over het werven van vrijwilligers, de hoeveelheid beschikbare producten etc. Ook kreeg ze een rondleiding door de bedrijfshal, het magazijn en de koeling (vandaar dat ze maar even een jas aantrok) Wellicht heeft de prinses tijdens die rondleiding nog iets lekkers mogen kiezen uit een boodschappenkrat, want veel tijd om te lunchen was er niet.’s Middags was de prinses nog steeds in Arnhem om de nieuwbouw van de Produs Praktijkschool te openen. Behalve de officiële opening kreeg Máxima ook uitleg over het vak koken en dierenverzorging waarbij leerlingen een echte slang over de tafel lieten glijden (!!)… Niet lang daarna vertrok Prinses Máxima, ze had er weer wel genoeg van..


Slang op school (ANP)
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt Stage Entertainment


De Koning Willem I Prijswinaar van 2010 – Stage Entertainment in Amsterdam- werd dinsdag verrast met een bezoek van Kroonprins Willem-Alexander.

De prins liet zich tijdens zijn bezoek informeren over het businessmodel en woonde een creatieve bespreking bij voor de musical Zorro en kreeg daarna ook nog een rondleiding door het hoofdkantoor van het bedrijf.


Foto
Kroonprins Willem-Alexander bij uitreiking Gouden @penstaarten

Wa Dinsdagmiddag was Kroonprins Willem-Alexander aanwezig bij de uitreiking van de Gouden @penstaarten 2011 in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum voor beste Nederlandse kinderwebsites.


Met de Gouden @penstaarten hopen de organisatoren, Digivaardig, Digibewust en de Stichting Mijn Kind Online, online vakmanschap te stimuleren en de discussie over kwaliteit voor kinderen op Internet te bevorderen. Voorafgaand aan de prijsuitreiking bezocht de prins de "It's Your Life Markt" Op die ‘markt’ zat ook een 11-jarige jongen die een ‘Tafel Trainer App’ ontworpen heeft. De prins heeft hier wel interesse in, haalt zijn I-Phone uit z’n broek en probeert de zogenaamde ‘Tafel Trainer App’ te installeren op zijn I-Phone. Daarna snelde Willem-Alexander naar de genomineerde websites, helaas zat daar www.royalfanvivian.web-log.nl niet bij..


Websites bekijken (ANP) - De prins met z’n I-Phone (ANP)
Prinses Margriet en Prinses Laurentien bij uitreiking ECF Routes Princess Margriet Awards
Welkomstwoord door Laurentien en prijsuitreiking door Margriet


Samen met de Belgische Prinses Astrid waren Prinses Margriet en Prinses Laurentien dinsdagmiddag in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in Brussel bij de uitreiking van de ECF Routes Princess Margriet Award.


Volgens een eerder persbericht zouden Prins Constantijn en Prof.mr. Pieter van Vollenhoven ook aanwezig zijn, maar die lieten het blijkbaar afweten want zijn niet gesignaleerd. Deze prijs van de European Cultural Foundation (ECF), in samenwerking met de ministeries van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en Buitenlandse Zaken, is dit jaar toegekend aan de kunstenaars Šejla Kamerić en Kutluğ Ataman. Voor de prinsessen Laurentien en Margriet was het niet zomaar een leuk ‘middagje uit’ . Prinses Laurentien hield het welkomstwoord en Prinses Margriet reikte de naar haar vernoemde prijzen uit.


De toespraak van Prinses Laurentien - Fotoserie (PPE)
Prinses Máxima spreekt op Goed Geld Gala
In aanwezigheid van Prinses Mabel


Prinses Máxima sprak vandaag op het Goed Geld Gala in Laren – een jaarlijks festijn van de Nationale Postcode Loterij. Prinses Mabel – directeur van The Elders – was ook aanwezig omdat die organisatie ook 500,00 euro heeft gekregen.


Máxima sprak de aanwezigen van de goede doelen toe over het belang van hun werk: “De Postcode Loterij is de afgelopen jaren heel hard gegroeid. Dankzij de tweeëneenhalf miljoen mensen die elk jaar weer hun loten kopen, is er heel veel geld voor goede doelen. Dankzij al die mensen is de lijst van gesponsorde organisaties inmiddels indrukwekkend geworden.” Lees de volledige toespraak: HIER

Foto's: © Peter van Rietschoten, http://oogoplaren.wordpress.com/

Overname verboden

12 opmerkingen:

 1. Leuk een dagje Arnhem voor Maxima. Goed dat ze de voedselbank bezocht ! Wat een leuke uitzending van Pieter was dat!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. heele mooie foto's, en wat waren de royals druk zeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Máxima zag er gisteren fantastisch uit, was leuk om bij te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een leuk nieuwslogje weer, er is lekker veel Oranjenieuws! Mooie foto's van Máxima, en Mabel staat er ook grappig op ! Heel goed dat Máxima naar de voedselbank is geweest, het is echt een prinses van het volk, ze straalt zoveel betrokkenheid uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Over Máxima gesproken :) Waarom laat bijna niemand een felicitatie achter in het felicitatieboek? 2 felicitaties is nogal weinig om op te sturen t.z.t. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat mij ook opviel in het felicitatieboek van Maxima, dat ze prinses Alexia feliciteren en niet de prinses die op 17 mei 40 wordt en inderdaad 2 felicitaties is wel erg weinig.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hihi, dat is mijn 'fout' Ik gebruik het felicitatieboek opnieuw, dus de felicitaties van Alexia staan er nog in..

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik wist helemaal niet van het felicitatie boek, zal eens kijken!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuk dat we zoveel royals hebben gezien, afgelopen week! En die uitzending van Pieter was erg leuk om te bekijken! En wat een mooie foto's heb je toegestuurd gekregen van Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. maxima zag er leuk uit, het haar heeft ze ook mooi opgestoken!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Dat interview met Pieter was leuk om te zien! Interviews met hem zijn sowieso meestal wel leuk om te kijken, gezellige man. En ook leuke huiselijke momenten met Margriet! Blijft een leuk stel samen!
  Máxima vond ik er op het Goedgeldgala erg mooi uitzien, een echte prinses waardig!

  BeantwoordenVerwijderen