Oranje nieuws – 1 & 2 februari 2011 | De Oranjes

woensdag 2 februari 2011

Oranje nieuws – 1 & 2 februari 2011

Kroonprins Willem-Alexander bij Beraad Operationele Commandanten


Op de verjaardag van z’n moeder woonde Kroonprins Willem-Alexander het Beraad Operationele Commandanten bij. Dat deed hij omdat hij uitgenodigd was door de Commandant der Strijdkrachten. Tijdens het bezoek werd hij o.a. geïnformeerd over de lopende ‘operaties’ en de nieuwe politietrainingsmissie.
Prinses Máxima bij start ‘Jongeren op gewicht’


Met de komst van Prinses Máxima werd dinsdagochtend de aftrap ‘Jongeren op Gezond Gewicht’ gegeven in Exloo.


De prinses was getuige van de ondertekening door de wethouder van de gemeente en begaf zich vervolgend naar het dorpshuis ’ t Brughuus’ waar 300 kinderen meteen van start gingen op gezond gewicht te komen/blijven met de ‘JOGG-move’ die speciaal is ontwikkeld door een plaatselijke Dansacademie. Na de dansvoorstelling haastte Prinses Máxima zich weer naar de helikopter, ze had immers later die dag nog een activiteit in Den Haag..


Fotoserie (PPE)
Foto's: © Martin Zaagman
Prinses Laurentien heeft nieuwe functie erbij: voorzitter van de High Level Group


Prinses Laurentien is gisteren in Brussel benoemd tot voorzitter van de ‘High Level Group on Literacy’.


De High Level Group is tevens vanaf gisteren – 1 februari – van start gegaan en wordt ingesteld in het kader van de EU 2020 strategie van de Europese Commissie en zal in zijn analyse ook specifieke aandacht hebben voor de veranderende vraag naar geletterdheid in de 21-e eeuw. Geletterdheid wordt dan ook niet alleen als een onderwijsthema belicht, maar ook als een sociaal-economisch thema. Prinses Laurentien is voor de functie voorzitter gevraagd omdat de prinses zich al jarenlang inzet voor de bestrijding van laaggeletterdheid en dus over de nodige deskundigheid beschikt.


Foto Laurentien aan het woord(ANP)
Prinses Máxima bezoekt vernieuwd Korzo theater


Dinsdagmiddag bezocht Prinses Máxima het vernieuwde Korzo theater in Den Haag waar ze een rondleiding kreeg.


Het theater biedt nu veel meer ruimte aan choreografen, muzikanten, regisseurs en videokunstenaars. De prinses ontmoette enkele choreografen die aan het reperteren waren voor de feestelijke opening voor aanstaande vrijdag. Het theater wordt dan officieel geopend tijdens het CaDance festival voor moderne dans.


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander bezoekt verpleeghuis in het kader van ‘Nederland Cares’
…en geeft startsein ‘NL DOET’


Kroonprins Willem-Alexander heeft gisteren in het kader van ‘Nederland Cares’ het verpleeghuis Vrederust-West in Den Haag bezocht. Nederland Cares is een organisatie die maatgericht vrijwilligerswerk biedt aan professionals.


Ook gaf de prins ter plekke het startsein voor de campagne van het Oranje Fonds ‘NL DOET’ waar hij met z’n familie ongetwijfeld in maart ook weer aan mee zullen doen. Omdat hij wel wat af weet van ‘NL Doet’ maar nog niet zoveel weet over ‘Nederland Cares’ liet hij zich daar over informeren en kreeg hij onder andere te zien dat onder begeleiding van vrijwilligers bewoners van het verpleeghuis gestimuleerd worden om in beweging te komen. Grappig dat zowel de prins als prinses vandaag een ‘beweging’ activiteit bezochten.
Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/
Prinses Máxima bezoekt Stichting ‘Mytikas’


Prinses Máxima bezocht vanochtend de Stichting ‘Mytikas’ in Den Haag. Mytikas richt zich op talentontwikkeling van jongeren die het risico lopen om buiten de maatschappij te vallen.

De prinses sprak met het bestuur en de jongerencoaches over de Mytikasmethode en de toekomstplannen en nam deel aan een groepsgesprek met de jongeren. De jongeren boden Máxima tevens nog een boek aan ter gelegenheid van haar 9e trouwdag vandaag.


Prinses Máxima krijgt boek (ANP)


Foto: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/
Prinses Laurentien presenteert haar nieuwste boek: ‘Mr Finney en de andere kant van het water’
…in aanwezigheid van man en kinderen


Prinses Laurentien presenteerde vandaag in het Oceanium van Diergaarde Blijdorp haar nieuwste kinderboek ‘Mr Finney en de andere kant van het water’ in het bijzijn van haar man Prins Constantijn en kinderen Gravin Eloise, Graaf Claus-Casimir en Gravin Leonore. Het nieuwste boek van de prinses – met wederom tekeningen van Sieb Posthuma – gaat over een eiland dat dreigt te verdrinken. Eloise, Claus en Leonore hebben vast al een primeur gehad, en zijn er al uit voorgelezen.


Fotoserie(PPE)Foto's: © Jenny, http://loekje16.web-log.nl/
…En vandaag zijn Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima 9 jaar getrouwd!


Overname foto's verboden

11 opmerkingen:

 1. Wooow, wat een nieuws allemaal! Erg leuk zeg! Leuk dat de prins het startsein voor NL doet geeft, hopelijk zien we de koninklijke familie binnenkort ook meedoen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. idd een hoop nieuws!!leuk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De royals zijn weer lekkker actief de afgelopen dagen! Leuk dat WA aanwezig was bij het startsein voor NL!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt heel erg leuk dat we de kids van Constantijn en Laurentien weer zagen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Super leuk dat de kinderen van Laurentien ook mee waren!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat er deze week zoveel nieuws is! Leuk dat het hele gezin van Constantijn en Laurentien aanwezig was bij de boekpresentatie!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jammergenoeg kan ik nog steeds niet zien wat je van de foto's van de boekpresentatie hebt gemaakt, maar misschien kun je de 'collage' mailen? Grappige foto van de prins die het startsein geeft, leuk jasje van Máxima!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Oh..ik heb nu wel met imageshack geupload..misschien even f5-en? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat een mooi nieuws overzicht weer. Leuke foto's

  BeantwoordenVerwijderen