Oranje nieuws – 10 & 11 februari 2011 | De Oranjes

vrijdag 11 februari 2011

Oranje nieuws – 10 & 11 februari 2011

Prinses Máxima bezoekt project ‘Bizworld’

Het schoolplein van basisschool de Christoffel in Den Haag was donderdagochtend bezaaid met kinderen. Niemand minder dan Prinses Máxima kwam namelijk op bezoek.


De prinses bezocht de school voor de afsluiting van het project ‘Bizworld’ – een onderwijsproject dat leerlingen in groep 8 spelenderwijs leert een eigen bedrijf op te zetten en om te gaan met geld. Máxima schoof aan bij een ‘sieradenbedrijfje’ en maakte drie armbandjes voor haar dochters, Amalia, Alexia en Ariane..


Fotoserie (PPE)

Foto's: © Gera Nieland, http://haagsallerlei.nl/
Overname verboden

Kroonprins Willem-Alexander bezoekt Adams Musical Instruments
 

Kroonprins Willem-Alexander bracht gisteren een bezoek aan Adams Musical Instruments. Deze onderneming heeft in 2010 de Koning Willem I Prijs gewonnen in de categorie midden- en kleinbedrijf.


Adams vervaardigt blaasinstrumenten en slagwerk die wereldwijd worden verkocht. Hoewel het bezoek tot op het laatste moment geheim werd gehouden werd de prins toch behoorlijk feestelijk verwelkomd. Een orkest verwelkomde de prins muzikaal en daarna kreeg hij een rondleiding door het bedrijf waardoor hij alles te weten kwam over muziekinstrumenten en de samenwerking met topmuzikanten over de gehele wereld. Hoewel er tijdens de rondleiding voldoende trompetten voorbij kwamen, besloot Willem-Alexander toch maar geen kleine oefening op een blaasinstrument te doen..de vuvuzela was immers afgelopen zomer ook geen succes.
Prinses Máxima bij ondertekening meer microkredieten


Vanochtend werd de overeenkomst over microkredieten tussen de Nederlandse microkredietinstelling Qredits en het Europese Investeringsfonds EIF getekend, en daar kon Prinses Máxima – lid van de Raad voor Microfinanciering – natuurlijk niet bij ontbreken. Het was zelfs nog donker toen de prinses al bij het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in Den Haag arriveerde.


Fotoserie (PPE)
Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima op het politiebureau in Amsterdam

Vanmiddag brachten Kroonprins Willem-Alexander en Prinses Máxima een bezoek aan verschillende onderdelen van de politieregio Amsterdam-Amstelland.


De prins en prinses begonnen hun politiebezoek op het hoofdbureau in Amsterdam. Daar lieten ze zich informeren over de verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de politie bij grote evenementen. Daarna bezochten Willem-Alexander en Máxima nog de ‘Bereden politie’ waar ze ingelicht weren over de werkzaamheden van de Dienst Executieve Ondersteuning en spraken ze met de ruiters en opterationeel assistenten die 4 mei 2010 aanwezig waren op de Dam.


Kroonprins Willem-Alexander bezoekt Tweede Maasvlakte


Kroonprins Willem-Alexander bezocht vandaag – net als zijn moeder een tijdje geleden nog deed – de tweede Maasvlakte.


In net zo’n outfit als z’n moeder sprak de prins met de president-directeur van het Havenbedrijf Rotterdam en nam hij een kijkje bij het nieuw opgespoten land voor de tweede Maasvlakte. De tweede Maasvlakte is nieuw opgespoten land en moet de economie en de havens rond Rotterdam een impuls geven. Er komen drie nieuwe havens bij door de aanleg van de tweede Maashaven. De drie havens zijn op 28 april 2009 naar de drie prinsesjes vernoemd: de Prinses Amaliahaven, de Prinses Alexiahaven en de Prinses Arianehaven.


Foto (webregio)


Koningin Beatrix opent ‘De Nieuwe Liefde’
…in aanwezigheid van Prins Friso


Koningin Beatrix opende vandaag het centrum ‘De Nieuwe Liefde’ in Amsterdam, in het bijzijn van haar tweede zoon: Prins Friso. De Nieuwe Liefde is een initiatief van dichter, theoloog en priester Huub Oosterhuis. Er zijn lezingen, debatten, presentaties, concerten, filmvertoningen, poëzievoordrachten en theatervoorstellingen.


Tijdens de openingsvoorstelling moest de Koningin ook nog iets doen.. Er werd op het podium een gedicht voorgelezen waarvan de Koningin vanuit haar zitplek door een – onder haar neus geschoven microfoon- de twee laatste regels moest uitspreken (ze had wel een spiekbriefje gekregen) Om het nieuwe centrum officieel te openen zette Koningin Beatrix tot slot digitaal – op een ipad – haar handtekening.


Koningin leest gedicht op, Friso kijkt toe (ANP) - Koningin zet handtekening op Ipad(ANP)
Foto's: © Robby Hiel
Overname verboden
 

9 opmerkingen:

 1. Supergave welkomsfoto! Helemaal zo in sepia!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleur droeg Máxima bij Bizworld

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke outfit van Máxima zeg, prachtige kleur blauw!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Schattig dat ze armbandjes voor haar dochters maakte! Het zijn leuke en mooie armbandjes geworden!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een prachtige foto's van Máxima weer, ik ben ook weg van die blauwe outfit, maar niet van de broek eronder :) De ketting en de riem zijn super! Leuk detail dat ze armbandjes voor de Atjes maakte, dat wist ik nog niet..

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk dat Maxima op bezoek was bij die school! Lijkt me een belevenis voor die kinderen! Haar outfit vind ik leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. wat een mooie welkomsfoto heb je! Super!
  Maxima draagt op de foto's hierboven een hele mooie ketting vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen