FOTOSESSIE: LECH 2011 | De Oranjes

zaterdag 19 februari 2011

FOTOSESSIE: LECH 2011

Lech1 De fotosessie in het Oostenrijkse Lech is al weer járen een traditie. Het grootste gedeelte volwassen Oranjes bevond zich al ruim een week op en rond de skipistes, maar bijvoorbeeld de prinsesjes Amalia en Alexia kwamen gisteren pas naar het wintersportoord toe – zij moesten namelijk de afgelopen week gewoon naar school.


In de nabijheid van Gasthof Post kwamen er vanochtend steeds meer Oranjes in beeld. Toen ze allemaal keurig op een rij stonden te poseren werd duidelijk waarom het er zo ‘druk’ uitzag; Prins Friso, Prinses Mabel en hun dochtertjes de gravinnen Luana en Zaria waren ook voor het eerst in hun leven bij een fotosessie! Het poseren ging bij de kinderen (Amalia, Alexia, Ariane, Eloise, Claus-Casimir, Leonore, Luana en Zaria) wel een beetje vervelen, bovendien kregen ze last van de felle zon die in hun gezicht scheen. Terwijl haar zonen en schoondochters de skilatten al opzochten, poseerde de Koningin als een trotse oma met ál haar kleinkinderen. Ongetwijfeld was op dat moment haar hart dolgelukkig, maar voelde ze ook een zekere pijn – want wat hád ze dit soort momenten graag met Claus willen delen. Hij zou vast net zo trots op de kleinkinderen geweest zijn. Dat hij alleen Gravin Eloise als baby gezien heeft, zal bij de vorstin nog wel eens voor tranen zorgen.


Het poseren was op een duur voor de kinderen wel genoeg, en toen ze hun ouders eenmaal zagen skiën, konden ze zelf ook niet meer wachten. Claus-Casimir heeft zich recent in Diergaarde Blijdorp al geërgerd aan de fotografen. “Waarom maken ze zoveel foto’s van ons, het zijn toch allemaal dezelfde?” Vroeg hij – ietwat gefrustreerd - aan zijn vader. De fotografen mochten nog even blijven om wat plaatjes te maken van het skiënd blauw bloed. Jong en oud staan – anders dan de laatste sneeuwsessie in 2009 – nu allemaal op ski’s, en daarmee is er voorlopig nog geen einde gekomen aan generaties Oranjes die op Wintersport gaan..

Fotoserie (PPE) - video


15 opmerkingen:

 1. heele leuke foto's en wat leuk dat Johan Friso en Mabel met hun dochters er ook bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat ook prins Friso en Prinses Mabel en hun dochters er bij waren. Je hebt er mooie screenshots van gemaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. leuke foto's, leuk dat friso en mabel er ook waren met hun kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's weer! En leuk dat ook Mabel en Friso met de kinderen zijn meegekomen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Vivian, wat een prachtige screenshots! Fantastisch dat ook Luana en Zaria erbij waren, wat leuk om de koningin weer met alle kleinkinderen op de foto te zien! Voor het eerst ook Ariane erbij. Die heeft trouwens echt een superschattig jack aan!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Geweldige foto's om te zien!! Erg gaaf dat mabel en friso en hun kids erook waren!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit was dus weer een wintersportsessie van 2011. Leuke log heb je ervan gemaakt! Leuk om ze allemaal weer te zien.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Bep, Wat een trotse oma staat daar te stralen, deze momenten zal ze koesteren. Zondag 20 Februari 2011

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke foto's! Friso, Mabel, Luana en Zaria kwamen echt als een leuke verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Het was een leuke fotosessie en inderdaad, oma Beatrix staat te stralen met al haar zoons, schoondochters en kleinkinderen bij haar.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Wat een leuke foto’s ook dit jaar weer! Super dat ook Friso en Mabel met kids aanwezig waren! Wat kunnen de kinderen al goed skieeen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hey,
  Zag dat ik helemaal nog niet bij je had gereageerd op dit leuke Lech logje! Je hebt er een mooie foto collage van gemaakt! Super leuk jasje droeg Ariaantje! En wat is Amalia toch spontaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Het was echt een leuke fotosessie! De royals zagen er erg mooi uit en ze staan dan ook prachtig op de foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. prinses Louise1 maart 2011 om 09:10

  Gezellige tafereeltjes! 'k Vind Amalia's jack zo leuk en wat is ze lang!! Extra leuk dat Friso en gezin er bij waren.

  BeantwoordenVerwijderen