Programma bezoek Margriet en Pieter aan Nederlandse Antillen 25 t/m 30 juli 2009 | De Oranjes

zaterdag 25 juli 2009

Programma bezoek Margriet en Pieter aan Nederlandse Antillen 25 t/m 30 juli 2009


Prinses Margriet en Prof.mr.  Pieter van Vollenhoven brengen van zaterdag t/m dinsdag een bezoek aan Aruba en openen daar o.m. de Koninkrijksspelen. Woensdag en donderdag bezoekt Pieter nog de eilanden Saba en St. Eustatius. Hieronder het programma:


zaterdag 25 juli 2009: Openingsceremonie Wega di Reino (Koninkrijksspelen)


- 19.05 uur: aankomst op Compleho Deportivo Guillermo P. Trinidad. Begroeting door T.F. Ramon Lee, minister van Arbeid, Cultuur en Sport van Aruba.
-19.15 uur: binnenkomst van delegaties van Nederland, Nederlandse Antillen, Aruba en wedstrijdofficials, daarna o.a. hijsen van vlaggen, spelen volksliederen Nederland, Nederlandse Antillen en Aruba, entree vlag Koninkrijksspelen en hijsen daarvan.
-Prinses Margriet, Pieter van Vollenhoven en minister-president Nelson O. Oduber van Aruba komen op het veld. Official geeft bal aan prinses Margriet, die deze doorgeeft aan minister-president Oduber.
-Aftrap door minister-president Oduber en prof. mr. Pieter van Vollenhoven. De Koninkrijksspelen 2009 worden officieel voor open verklaard. Het paar verlaat daarna het stadion.
-20.30 uur: voetbalwedstrijd Nederland-Nederlandse Antillen


zondag 26 juli 2009: Opening en rondleiding bezoekerscentrum Parke Nacional Arikok.


-8.30 uur: aankomst Koninklijk Echtpaar. Begroeting door T.F. Ramon Lee, minister van Arbeid, Cultuur en Sport en Ambrosio Curiel, directeur Parke Nacional Arikok.
-Onthulling plakkaat door prinses Margriet. Rondleiding in het gebouw: expositiehal, auditorium, souvenirwinkel en cafetaria. Na afloop ontmoeting met genodigden op het terras.
-9.30 uur: vertrek naar hotel.
-19.15 uur: aankomst bij Museo Archeologico Arubano. Prinses Margriet opent het nieuwe museum.
-19.20 uur: rondleiding door expositie Rancho.
-20.00 uur: minister Ronald Plasterk (OCW) biedt in kader ‘Koninkrijksspelen Cultuur’ geschenk aan namens Nederland.
-Culturele voorstelling van de landen van het Koninkrijk onder regie van diverse regisseurs van de deelnemende landen. Aanbieden een geschenk aan het paar. Ontmoeting met genodigden in Cafe Cultural.


maandag 27 juli 2009:


-19.15 uur: aankomst bij Rotsformatie AYO. Wandeling langs het zogenoemde culturele pad. -20.00 uur: aanvang culturele manifestatie door jongeren van het Koninkrijk, regie Jhon Freddy Montoya.
-21.00 uur: sluiting "Cultura di Reino".


Op dinsdag 28 juli brengt Prinses Margriet een bezoek aan het Rode Kruis Aruba. Pieter Vollenhoven heeft die dag, als voorzitter van het Comité Koninkrijksrelaties, besprekingen over de samenwerking tussen maatschappelijke instellingen binnen het Koninkrijk.


Pieter van Vollenhoven bezoekt woensdag 29 juli en donderdag 30 juli Saba en St. Eustatius in het kader van zijn voorzitterschap van het Comité Koninkrijksrelaties en zal daar onder meer twee koninkrijkscomplimenten uitreiken aan maatschappelijke instellingen die gedurende vele jaren op positieve wijze samenwerken met een zelfde organisatie in Nederland.

2 opmerkingen: