Oranje nieuws - 9 juli 2009 | De Oranjes

vrijdag 10 juli 2009

Oranje nieuws - 9 juli 2009

Máxima bezoekt Forensisch Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden


Prinses Máxima bracht dinsdag een bezoek aan het Forensische Psychiatrisch Centrum de Kijvelanden in Rhoon. Ze liet zich daar informeren over de forensische psychiatrie en tbs. Op de foto zit Máxima in een groepsgesprek met medewerkers van de Kijvelanden onder het genot van een hapje en een drankje. Verschillende thema’s kwamen aan bod zoals de behandeling van patiënten, zogenoemde ‘verloven’ voor tbs-gestelden en hoe het is om bij de Kijvelanden te werken. Na het groepsgesprek bezocht de prinses ook nog een patiënt op die op een metaalwerkplaats aan het werk was en druk bezig is ‘terug te keren’ in de samenleving. Een muziekgroep sloot het bezoek van prinses Máxima feestelijk af.Foto: Jac Dui


Waterprins spreekt over relatie mensen en de zee


Kroonprins Willem-Alexander kwam vanochtend al vroeg aan bij de Waalse Kerk in Amsterdam. Hij hield daar een toespraak op de vijfde MARE conferentie ‘People and the sea’.
MARE is een initiatief van de Universiteit van Amsterdam en die van Wageningen. Twee keer per jaar organiseren ze dan een conferentie voor mensen die zich bezig houden met de relatie tussen mensen en de zee, en de Waterprins hoort daar natuurlijk ook bij. Iedere conferentie heeft een ander thema, dit keer ging het over ‘leven met onzekerheid, aanpassen aan verandering’ met die zin is het nog steeds onduidelijk wat voor thema er nou eigenlijk ‘speelde’ maar wellicht geeft Willem-Alexander in zijn toespraak daar meer duidelijkheid over.


Lees de toespraak:KLIK
Fotoserie:KLIK


Laurentien houdt openingsspeech over geletterdheid en gezondheid in Brussel


Terwijl de kroonprins een toespraak aan hield in Amsterdam, hield prinses Laurentien er een in Brussel. Ze hield een openingsspeech over de relatie tussen geletterdheid en gezondheid. Ze praatte over het belang van lezen en schrijven en de gevolgen van laaggeletterdheid voor gezondheid, ook richtte ze zich op de beheersing van gezondheidsvaardigheden onder jongeren.
De prinses – voorzitter van Stichting lezen en Schrijven- opende met haar toespraak de conferentie van Androulla Vassiou, Eurocommissaris voor Volksgezondheid. Het 'Youth Health' initiatief heeft als doel om jongeren meer bewust te maken van hun gezondheid en om jongeren meer te betrekken bij het werk dat door de EU wordt verricht op dit terrein. Hoe ‘zwaar’ het onderwerp laaggeletterdheid dan ook mag zijn, Laurentien was in ieder geval vrolijk gekleed!


Toespraak:KLIK
Fotoserie
:KLIK

8 opmerkingen:

 1. Wauw, die foto van Máxima, goed gevonden!! Ze zag er leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuke foto van Maxima, nog nergens gezien! Zo te zien zag ze er goed uit! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk, die foto van Máxima! Nog nergens gezien! Volgens mij heeft ze dit pakje wel is meer gedragen, of niet? En Laurentien zag er opzich wel leuk uit, maar het is echt haar stijl!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja het is volgens mij de derde keer dat ze het draagt.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke foto´s ook een leuk jasje van Maxima.

  BeantwoordenVerwijderen