RoyalfanVivian’s juli brief | De Oranjes

vrijdag 3 juli 2009

RoyalfanVivian’s juli brief

Hallo Oranjefans!


Weliswaar iets verlaat – ’t is al 3 juli- de 30e(!) royalfanvivian-mededelingbrief.
Het is weer juli..en dat betekend dat de Oranjes ook vakantie gaan vieren.. toch kan het nog wel eens een heel leuke maand worden op Koninklijk gebied! Om te beginnen met prinses Aimée..ze kan ieder moment bevallen. De Glazen Bol zegt dat ze 6 juli bevalt van een jongen met de naam Leandro. En dan was er 1 juli nog het leuke nieuws dat Bernardo vader is geworden! – je zou haast vergeten dat het kindje in april al geboren is.


Maar er staan ook nog wat ‘gewone’ activiteiten op de agenda:

Koningin aanwezig bij Concours Hippique Hoofddorp , vrijdagmiddag 3 juli
5 juli: autoraces op circuit TT Assen met (ovb) deelname prinses Bernhard en Pieter-Christiaan.
9 juli: prins Willem-Alexander houdt openingstoespraak bij MARE in Amsterdam.
Prinses Margriet en prof.mr. Pieter van Vollenhoven 25 juli bij opening Koninkrijksspelen


Verwacht wordt dat de zomerfotosessie met het gezin van prins Willem-Alexander plaats zal vinden in de week van 13 t/m 19 juli. Ligt er een beetje aan wanneer, maar het zou dit jaar best weer eens in Italië plaats kunnen vinden. Over de fotosessie zal eind volgende week wel meer bekend worden gemaakt.


De mailtjes die ik tegenwoordig ontvang gaan opvallend veel over de doop van Pieter jr. van Vollenhoven. Ik weet me nog te herinneren dat ditzelfde ‘verhaal’ zich afspeelde rondom de doop van Benjamin van Vollenhoven. Mensen… ik weet net zo weinig over data als jullie.. en mocht ik een nieuw agendapunt weten, dan plaats ik die z.s.m. in de ‘Agenda van de Oranjes’ hou dus die agenda - in het menu- in de gaten… je mist echt niks van zijn doop. Of het nu van te voren of pas achteraf bekend wordt gemaakt.. ik besteed er heus wel aandacht aan..
Even verder ‘zeuren’ over e-mail. De meeste mensen wachten heel lief en geduldig op antwoord – die ze soms heel laat krijgen. Er zijn echter mensen die claimen ‘vandaag nog antwoord’ te krijgen. Mijn mail stroomt dagelijks vol, en ik kan dus nooit bepalen of ik een mailtje diezelfde dag nog kan beantwoorden of bij wijze van een week later. Als ik een hele dag mailtjes zou beantwoorden hou ik niet eens tijd meer over voor m’n site – en dat is eigenlijk waarvoor ik al die uren achter m’n laptop zit. Natuurlijk probeer ik mailtjes z.s.m. te beantwoorden en als je echt al meer dan een week wacht vind ik het tijd worden om die luie royalfanvivian nog eens een herinnering te sturen…!


Weet je – doordat de Oranjes op vakantie gaan- nou echt niet wat je al die ‘saaie dagen’ moet doen… dan hier wat tips:


Kijk tv!: ‘Het Huis Windsor’ : 4, 11 en 25 juli, 8 en 15 augustus - zaterdagavond - 19.30 uur - Nederland 2 En ‘Dames van Oranje’ is vanaf zaterdag 11 juli acht weken lang te zien op Nederland 2.


Bezoek royalfanvivian.web-log.nl : Ook in de zomer ligt het hier niet stil, al is er dan geen nieuws, er komt in de maand juli nog een deel van het thema ‘Oranjes in Oorlogsjaren’, een nieuwe quiz en geregeld een deel van de langst wordende serie ooit ‘Juliana’s jaren’ Verveel je je zelfs op de hoofdpagina en erger je je aan de nieuwste logs…? Kijk dan of het archief je laatste redmiddel nog kan zijn: http://royalfanvivian.web-log.nl/royalfanvivian/overzicht-pagina.html


Lees boeken en tijdschriften over het Koninklijk Huis: Verdiep je in je verzameling boeken en tijdschriften , pak dat ouwe beschimmelde boek - waarvan de titel niet meer leesbaar is - en die in 1934 gedrukt is maar gewoon uit de kast , ga lekker in de tuin liggen , oranje sapje erbij en klaar..


Besef dat het in augustus nog veel erger wordt: In augustus staat er nog maar 1 officieel ‘optreden’ van Koningin Beatrix op de agenda..en ook nog eens helemaal op 24 augustus..besef dus dat het nog veel erger kan en dat deze maand echt zo saai nog niet wordt met Koninklijke nieuwtjes.


Met Koninklijke groet,

Royalfanvivian
vivianvalke@hotmail.com – voor vragen, zelfgemaakte foto’s, oproep/reclame etc.
royalfanvivian@hotmail.com – om je quizantwoorden naar op te sturen!


-Morgen volgt een overzicht van mijn Koninklijke aanwinsten in juni en juli + een overzicht van Koninklijke post van de afgelopen periode..
- Vanavond komt de 'Oranje nieuws 2 en 3 juli 2009' log online.Een leuke foto van Koningin Beatrix met dansgroep 'ISH' die bij de uitreiking van de Appeltjes van Oranje in mei een optreden gaven.
Er is ook nog een ander kleiner fotootje van: KLIK

6 opmerkingen:

 1. De dertigste, wauw! Wat geweldig! En och, die emails... die zie je ook zo snel over het hoofd. Je weet niet welke er wel of niet belangrijk is, herken ik. :)
  En hm, die baby hé van Aimée. Het word een meisje! :P

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat dit al de 30e brief is die je schrijft!Ik vind het nog altijd erg leuk en origineel hoor:)
  En tja ik geef je gelijk de baby van Aimee wordt denk ik toch een jongen:D
  Leuke foto van de koningin!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het allebei leuk, een jongen of een meisje, maar het zou grappig zijn als het een jongetje wordt. Hoop wel op een andere naam. Geweldig nieuws ja, dat Bernardo vader is geworden! Tijdens de zomer moet je echt een beetje afkicken vind ik; in de Vorsten stond bijna niets over de koninklijke kinderschare aan de hoven, dat vind ik juist het leukst..Leuke brief Vivian!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke brief weer Vivian!
  Ik ga ook voor een jongetje maar ik denk dat hij wat later wordt geboren, maar goed, afwachten maar...
  Ben vooral ook benieuwd naar de fotosessie van dit jaar, Italie zou toch wel erg leuk zijn, zien we Ariane daar ook weer eens! Dit jaar is toch weer anders omdat nou ook Ariane leuk mee kan spelen met haar grote zussen, ben heel benieuwd in wat voor ´stijl´ we het gezin deze keer aan zullen treffen...
  Verder vind ik het leuk dat Bernardo vader is geworden, wel jammer dat het niet eerder bekend werd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. leuke foto van konining ik denk dat het kindje van floris en aimee een meisje word

  BeantwoordenVerwijderen
 6. prinses aimee is bevallen van een dochter

  BeantwoordenVerwijderen