Strandfotosessie! | De Oranjes

maandag 20 juli 2009

Strandfotosessie!

‘Máxima, Máxima, , Alexia , Alexia.. Hoogheid, deze kant, deze kant , kunt u daar blijven staan, Amalia Amalia..deze kant.. Hoogheid kunt u deze kant opkijken alstublieft? In het midden alstublieft, een beetje meer naar links Hoogheid, kunt u deze kant op kijken? Amalia doe je haar eens weg’ …aldus de fotografen..


Met andere woorden…vandaag hebben Kroonprins Willem-Alexander, prinses Máxima en de prinsesjes Amalia, Alexia en Ariane geposeerd op het strand van Wassenaar in natuurgebied Meijendal. De prinsesjes – gekleed in een spijkerbroekje met wit tuniekje- speelden met een Dora bal en strand schepjes en emmertjes. Terwijl Amalia en Alexia strandkasteeltjes bouwden, haalde Ariaantje water uit de zee met haar gietertje. Ook mochten journalisten nog een klein gesprek met Willem-Alexander en Máxima voeren, hieronder wat citaten uit dat gesprek.


Willem-Alexander:


“Dit is ons plekje. Als we naar het strand willen, fietsen we hier naar toe. De kinderen vonden het ook heel raar dat we vanmorgen met de auto gingen.”


“"Ze zijn allemaal sportief, creatief en spelen geen computerspelletjes, dat hebben we nog kunnen voorkomen. Het is toch uniek dat ze tijdens deze sessie niet wegrennen, doen wat er gevraagd wordt en niet gek doen."


“Hun favoriete eten is net als ieder ander kind: patat! Maar dat krijgen ze niet zo vaak en ze eten alles. Zelfs spruiten.”


Máxima:


"De mediacode werkt perfect. Ik kan gewoon de kinderen naar school brengen en boodschappen doen bij de Albert Heijn of schoenen voor de kinderen kopen in de Langstraat"


"We hebben hier de vrijheid en dat is zo belangrijk."


Ook werd er nog gesproken over Koninginnedag 2009:
"Wij denken er nog elke dag aan", vertelt Willem-Alexander. "Als je zoiets hebt meegemaakt, gaat je dat niet in je koude kleren zitten. Maar daarin zijn we niet alleen. Er waren zoveel mensen die een leuk dagje uit verwachtten en dit meemaakten. Het is een verschrikkelijk drama, zowel voor de nabestaanden als voor de mensen die het hebben gezien." Ook Prinses Máxima is in gedachten vrijwel elke dag bij het drama. "De kinderen weten het maar ze hebben het niet gezien. Amalia heeft veel verhalen gehoord van vriendinnetjes op school, die zaten te kijken naar de televisie. Nee, hoe Koninginnedag volgend jaar er uit gaat zien, weten we nog niet. Daar moeten we eerst eens over praten." 


Rechtenvrije foto's van royalblog.nlScreenshots


Video:

http://player.nos.nl/nos/media/flash/nos_video_embed.swf?tcmid=tcm:5-544196

Fotoserie: KLIK
Fotoserie 2: KLIK
Fotoserie 3: KLIK

22 opmerkingen:

 1. Een erg leuke fotosessie, maar wat zullen de drieprinsesjes het koud hebben gehad, lijkt me zo in die hemdmodel van trui. Terwijl Alexander en Maxima toch iets warmers hadden aangetrokken. Maar verder erg leuk en ongedwongen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het een erg originele locatie, en wat heb je mooie screenshots gemaakt, zo leuk! Anja, ik had daar nog niet over nagedacht, maar inderdaad, het was wel frisjes voor de meisjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. hele leuke foto's!! ze zagen er super leuk uit!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een lieve meisjes zijn het toch! Ondanks hun verschillende karakter zijn ze heel lief voor en met elkaar! Leuke foto's!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke lange fotosessie en ze bleven er allemaal blij uitzien heel erg leuk!!!
  De kinderen zijn al lekker bruin en nu echt vakantie zullen ze gedacht hebben

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hele mooie foto's! Wat zijn het toch schatjes, de spijkerbroekjes met het witte topje erboven vind ik erg schattig staan en wat is Ariane gegroeid zeg! ik vind haar echt op Alexia lijken. Prinses Amalia's haar is ook al lang zeg! Leuk dat ze hun haar is een keer alledrie loshebben. En volgens mij komen Alexia en Ariane net van de kapper vandaan. Misschien Amalia ook wel maar dat zie je niet hé;)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Dit was echt een hele leuke fotosessie!Echt zo leuk dat ze het aan het strand gehouden hebben!Ik vind dat iedereen er heel leuk uitziet,zo gewoontjes,super!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's! Leuke locatie zo op het strand, dat levert ook weer super mooie foto's op! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Rechtenvrije opnamen van fotosessie Wassenaar
  Voor degenen die op de eigen website opnamen willen plaatsen van de fotosessie in Wassenaar, en die geen foto's willen stelen waarop coypright berust, staan hieronder vijf privéopnamen die rechtenvrij kunnen worden gekopieerd en gebruikt. Pictures free of rights for personal use on Web sites etc
  http://gpdhome.typepad.com/royalblog_special/2009/07/rechtenvrije-opnamen-van-fotosessie-wassenaar.html
  Terug naar Nieuwsberichten Royalblog.nl; Back to News Summary

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hele mooie log! Ben benieuwd naar het vervolg!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Mooi gedaan naar met die screenshots ! Het zijn foto's waar je echt naar kan blijven kijken !

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja de foto's zijn echt super geworden! En de outfits vind ik ook prachtig ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Leuk dat je er linkjes bij hebt gezet, alleen zit door al die foto's natuurlijk toch een watermerk, dus ja, die kun je niet zomaar gebruiken! Dat doe je ook niet als er zoveel letters overheen staan. Maar hoe dan ook, er zijn superleuke plaatjes geschoten!

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hele leuke foto`s. Het is ook op een hele leuke locatie gedaan. De kinderen zagen er ook leuk uit leuker dan in die jurkjes. Echt hele onspannen foto`s.!!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. gerda van driel v koetsveld21 juli 2009 om 23:18

  wat een ontzettende leuke foto's!!!!
  je kunt zien dat ze groeien!!!!
  een koninklijk paar om trots op te zijn

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Mooi stukje heb je er van gemaakt, Vivian! Vooral de inleiding is geweldig; ik zou gek worden als ik steeds geroepen werd!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Mooie log hoor, erg leuk! Ik vond de fotosessie ronduit geweldig, hele leuke locatie, mooie kleding voor de prinsesjes, lieve glimlachjes en vertederende blikken van kinderen naar elkaar en van ouders naar dochters, helemaal goed! Vind het lange haar van Amalia heel erg mooi, ziet er niet vies uit ofzo en de boblijn staat Alexia nog steeds schattig, ook vind ik dat Ariane weer erg gegroeid is en ik weet nog niet of ik haar nou meer op Amalia of Alexia vind lijken. Wel vind ik Alexia precies haar meoder en Amalia veel van de Oranjes weghebben!
  Ik heb een tijdje niet gereageerd omdat ik op vakantie was, maar nu ben ik terug dus kun je ook weer volop reacties verwachten! Op 1 augustus ga ik weer weg maar mijn site is dan in uitstekende handen dus ik hoop dat je hem in die tijd blijft bezoeken en blijft reageren. Ik zet dit erbij omdat je weet waarom ik een tijd niet heb gereageerd!

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Vivian, wat een gave inleiding en tekst, de foto's zijn echt geweldig! Ik heb van het filpmje genoten!
  Even een vraagje; Hoe zet je fimpjes van nos op je site? en kan het ook rtl4?
  Wij hebben een nieuwe quizzen serie online gezet; Miniquiz, doe je mee! De quiz bestaat uit maar 1 vraag!
  Heb je trouwens onze mail gelezen?
  greeetz

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Vivian, wat een gave inleiding en tekst, de foto's zijn echt geweldig! Ik heb van het filpmje genoten!
  Even een vraagje; Hoe zet je fimpjes van nos op je site? en kan het ook rtl4?
  Wij hebben een nieuwe quizzen serie online gezet; Miniquiz, doe je mee! De quiz bestaat uit maar 1 vraag!
  Heb je trouwens onze mail gelezen?
  greeetz

  BeantwoordenVerwijderen
 20. prinses Louise30 juli 2009 om 10:21

  Mooie fotosessie! De locatie vind 'k zo top, knap dat ze weer iets origineels hebben bedacht!

  BeantwoordenVerwijderen