Oranje/Olympisch nieuws - 6 augustus 2008 | De Oranjes

donderdag 7 augustus 2008

Oranje/Olympisch nieuws - 6 augustus 2008

Olympisch nieuws
Resized_ringen


Gisteren woonde Prins Willem-Alexander een IOC vergadering bij en verwelkomde die middag 14 Nederlandse politieagenten die op 3 april al op de fiets vertrokken richting Peking en gisteren hun doel bereikten. Zij liever dan ik.. De agenten deden dit niet zonder reden, ze zamelden met deze fietsactie geld in voor ‘Right to Play’’ een organisatie die zich inzet voor sportmogelijkheden voor kinderen in arme landen, zodat ook zij kunnen uitoefen waar ze goed in zijn in de sport.


Foto’s: Handje schudden Op de foto


Verder heeft Willem-Alexander te kennen gegeven de eeuwenoude traditionele fakkel af te willen schaffen. Hij zei daarover dat de tocht in plaats van een mooie traditie een actievoerend geheel is geworden, en daar kunnen we hem geen ongelijk in geven.
Ik ben een kritisch lid van het IOC. Mijn argument is niet alleen de traditie, maar ook de zeer hoge kosten,’ sprak de prins tegen de krant Telegraaf. Ook zei hij: ‘De realiteit is dat dit mooie symbool van de hoop doelwit van protest is geworden. Door de enorme mediabelangstelling is de tocht hier ideaal voor. Door het herstellen van de oude traditie voorkom je tevens dat dit Olympische symbool kapot gaat. Sport gaat altijd boven politiek.’

8 opmerkingen:

 1. Leuke foto's van Willem-Alexander! Ik vind die kleur van het pak niet echt bij hem staan, donkerblauw staat hem veel beter! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Erg leuk. LEuk ook dat hij dit doet. Vind hem erg sympathiek.
  Dat lichte pak staat juist zo mooi en vooral in dat warme weer.
  Goede keuze.
  Ik heb een zoon van 16 die sprekend op hem lijkt, haar en uiterlijk.(?)
  Wonen alleen helemaal in Canada met hele gezin.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Je hebt een collage gewonnen. Kijk maar op http://beatrixenfamilie.web-log.nl.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuke foto's zeg! En wat zijn ze lekker enthousiast!:)

  BeantwoordenVerwijderen