Mabel 40 jaar! | De Oranjes

maandag 11 augustus 2008

Mabel 40 jaar!

Vandaag viert prinses Mabel haar 40e verjaardag! , de echtgenote van prins Johan-Friso viert haar verjaardag in Londen waar zij woonachtig is. Samen hebben ze 2 dochters, Luana en Zaria die de titel gravin dragen.


Mabel heeft al een hele geschiedenis als het om carrière gaat, quote van Wikipedia:


Van 1994 tot 1997 werkte zij voor de stichting European Action Council for Peace in the Balkans, waarvan zij ook mede-oprichter was. De European Action, met onder meer Margaret Thatcher, Simon Wiesenthal en Valéry Giscard d'Estaing als leden, was een non-gouvernementele organisatie die zich inzette voor vrede, democratie en stabiliteit op de Balkan. In 1995 was Wisse Smit mede-oprichter van War Child Nederland, dat zich inzet voor kinderen in oorlogsgebieden. Zij had tot 1999 zitting in het bestuur.


In 1997 werd ze directeur van het Open Society Institute in Brussel, een stichtingennetwerk van de Amerikaanse filantroop George Soros dat bijdraagt aan het bevorderen van democratie, mensenrechten en de onafhankelijke rechtsstaat en het bestrijden van aids. De organisatie besteedt miljarden in Oost-Europa en ontwikkelingslanden. Tegenwoordig werkt prinses Mabel in de Engelse vestiging van het Open Society Institute in Londen, waar ze op dit moment "International Advocacy Director" is. In deze functie coördineert ze de internationale advocacy activiteiten gericht op beleidsverandering; zowel lange termijn strategie en financiën en ook korte termijn reacties zoals voor Birma. Het Zwitserse World Economic Forum rekende haar tot de honderd "Global Leaders for Tomorrow". Wisse Smit is lid van het wereldwijde Forum van Young Global Leaders, een denktank en lobbyclub die zich ten doel stelt mondiale problemen aan te pakken.


Vanaf 1 juli 2008 is zij directeur van The Elders, een club van wijzen in 2007 opgericht door Nelson Mandela, waarin verder onder anderen zitting hebben Desmond Tutu (voorzitter), Kofi Annan, Jimmy Carter, Muhammad Yunus en Aung San Suu Kyi.


Dan was er nog de ‘Bruinsma-affaire’ die haar populariteit even in de min zette, maar inmiddels is Mabel populairder dan ooit tevoren! Geloof je het niet? Volg dan gerust eens de jaarlijkse televisieuitzending van Koninginnedag!


Verder staat Mabel bekend om haar kleding, die vaak aan de wat aparte kant is, ze loopt vrijwel altijd in ‘Viktor en Rolf’ en is dus ook zo’n beetje het handelsmerk van deze 2 mannen geworden.


Prinses Mabel, van harte gefeliciteerd!
Mabel40
(Foto's met dank aan: Marieke http://www.royalfotograaf.web-log.nl/ en Heleen Beens)

3 opmerkingen:

 1. Gefeliciteerd en een fijne dag met je gezinnetje. Geniet ervan

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk dat je hier aandacht aan besteed, mooie bijzondere leeftijd. NOg vele jaren Mabel, ik vind haar echt een leuk mens. Van harte gefeliciteerd natuurlijk, leuke log!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook an harte uit Canada n nog vele gezonde en gelukkige jaren toegewenst.
  Mabel heeft een heel leuk gezinnetje.

  BeantwoordenVerwijderen