Oranje nieuws - 29 augustus 2008 | De Oranjes

zaterdag 30 augustus 2008

Oranje nieuws - 29 augustus 2008

Margriet woont Ijslandse Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen bij


Margriet Prinses Margriet is vanaf vandaag, 29 augustus t/m 1 september in Selfoss in Ijsland om het Donor Forum van de Internationale Federatie van Rode Kruis en Rode Halve Maan verenigingen bij te wonen. Dit jaar heeft het Donor Forum als thema: “Samenwerking in een veranderde humanitaire context”. Reden van Margriet’s aanwezigheid is haar lidmaatschap in het bestuur van de Internationale Federatie en vice-voorzitter van het Nederlandse Rode Kruis.

(Foto: Margriet Koninginnedag '07, met dank aan Meijke Kool)


Vlag_1


Veelgestelde vragen over vakantiewoning Mozambique beantwoord


De Volkskrant is op onderzoek uitgegaan en heeft 6 veelgestelde vragen gesteld in Mozambique over het project.
Hier volgen 2 vragen daarvan,


Kan het prinselijk paar straks ongestoord vakantie vieren?


In principe wel. Machangulo ligt behoorlijk afgelegen. Vanaf de hoofdstad Maputo is het eenFotosessie958ob4  kwartiertje vliegen met een eigen vliegtuig of helikopter, wat niet iedereen zich kan veroorloven. Over land heb je een fourwheeldrive nodig, voor een tocht van zes uur vanaf Maputo, dwars door het Maputo Olifantenreservaat. Het goedkoopst is per dhow, de traditionele vissersboot. Als de wind meewerkt, is het een tocht van zes uur. Maar met de huiseigenaren is afgesproken dat ze geen stukken strand mogen afzetten en dat de bestaande paden door de duinen naar het strand toegankelijk blijven voor de lokale bewoners. Dus ook voor toeristen en paparazzi.


Zal het prinselijk gezin zich makkelijk mengen met de bevolking?


De prins past in de gemeenschap als een hand in een handschoen’, zegt Panorama-directeur Rob Garmany. ‘Hij is one of the boys.’ Maar voor echt contact moet Willem-Alexander Shangaan leren, want zelfs het Portugees, de officiële taal, is er niet wijdverbreid. Hij zal dan merken hoe ingewikkeld de verhoudingen liggen. Zo bestaat het dorp Santa Maria uit twee gemeenschappen. Om jaloezie te voorkomen, heeft Panorama bij de haven twee marktplaatsjes gebouwd die slechts 200 meter van elkaar liggen en beide nog niet half worden gebruikt.


Lees meer op: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1061806.ece/Goodwill_kweken_in_Mozambique

(Foto, fotosessie juli '08, RVD)


© Royalfanvivian

5 opmerkingen: