Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Schuldenlab070 | De Oranjes

donderdag 22 februari 2018

Koningin Máxima brengt werkbezoek aan Schuldenlab070

Koningin Máxima heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan Schuldenlab070 in Den Haag. Hierin werken publieke en private partijen samen aan innovatieve oplossingen voor armoede- en schuldenproblematiek in Den Haag. 


Schuldenlab070 is in 2016 als actieplatform opgericht door de gemeente Den Haag en Stichting Society Impact. Onder het motto ‘it takes a city to solve debt’ werken publieke en private partijen samen aan innovatieve oplossingen voor armoede- en schuldenproblematiek in Den Haag. Bijna één op de vijf huishoudens in deze gemeente heeft te maken met hoge schulden of loopt het risico daarop. De missie van Schuldenlab070 is te komen tot oplossingen die mensen schuldenzorgvrij maken. De organisatie werkt samen met vijfentwintig partners, waaronder landelijke organisaties als ING, Eneco, CZ, ADG Dienstengroep, AEGON, Rabobank, SVB, Reclassering Nederland en platform Wijzer in Geldzaken.   Twee projecten van Schuldenlab070 werden tijdens  het werkbezoek uitgelicht: Sociaal Hospitaal (SOHOS) en het Jongerenperspectieffonds (JPF). SOHOS zorgt voor een integrale aanpak met één hulpverlener per gezin voor betere en goedkopere hulp voor multiprobleemgezinnen. Het JPF richt zich op jongeren tussen achttien en zeventwintig jaar die door schulden worden belemmerd in hun ontwikkeling. De schulden van de jongeren worden gesaneerd en op basis van een perspectiefplan worden zij begeleid en gaan zij terug naar school of werk. Als tegenprestatie doen jongeren een maatschappelijke stage. Inmiddels worden 160 jongeren geholpen.

Tijdens het bezoek sprak Koningin Máxima met de initiatiefnemers en partners over het concept en de ambities van Schuldenlab070. Daarna sprak ze met vertegenwoordigers van partijen die actief zijn binnen het JPF over de werking van het fonds en de toekomstplannen. In het laatste gesprek sprak Koningin Máxima met een aantal jongeren die deelnamen aan het JPF over wat het fonds voor hen betekent.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten