Koningin Máxima bij NL groeit en Méér Muziek in de Klas | De Oranjes

dinsdag 14 november 2017

Koningin Máxima bij NL groeit en Méér Muziek in de Klas

Koningin Máxima was vandaag in het noorden van het land te vinden. Eerst woonde ze de bijeenkomst bij van NLgroeit in IJsstadion Thialf in Heerenveen, daarna ging ze naar cultuurcentrum De Oosterpoort In Groningen voor de regionale start van het project ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal’. 



NLgroeit, een initiatief van het ministerie van Economische Zaken, de Kamer van Koophandel en Nlevator, is een programma van en voor ondernemers met ambitie die elkaar willen helpen om groei te realiseren. Koningin Máxima was aanwezig als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering. Doel is startende en gevestigde ondernemers te inspireren en te laten groeien door ze te voorzien van (regionale) rolmodellen en het aanbieden van relevante kennis en netwerken van mentoren en partijen die kunnen helpen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren. Tijdens de bijeenkomst konden de ondernemers deelnemen aan rondetafelgesprekken met een Groei-ambassadeur, maar ook in gesprek gaan met organisaties die zich bezig houden met ondernemersvaardigheden zoals businessschools, programma’s en opleidingen gericht op de groei van de ondernemer.

Rond half vier arriveerde Koningin Máxima in cultuurcentrum De Oosterpoort in Groningen voor de regionale start van het project ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal’. Koningin Máxima is erevoorzitter van het Platform Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas. De Stichting Méér Muziek in Klas heeft de ambitie om te zorgen voor structureel en goed muziekonderwijs op basisscholen. Het project ‘Méér Muziek in de Klas Lokaal’ richt zich op duurzame samenwerking op lokaal niveau van partijen die muziekonderwijs mogelijk kunnen maken. Dit zijn onder meer gemeenten, schoolbesturen, vakleerkrachten, cultuurinstellingen en PABO’s. In Groningen tekenden vanmiddag tevens negen partijen een convenant om het muziekonderwijs structureel te verankeren in het primair onderwijs in de stad. Het is de eerste regio die officieel deze samenwerking aangaat. Koningin Máxima wilde daar natuurlijk graag bij zijn. Voorafgaand aan de ondertekening had Koningin Máxima gesprekken met mensen uit de onderwijspraktijk. Scholen en cultuuraanbieders toonden in korte presentaties op welke manier zij het muziekonderwijs op hun school vormgeven en wat het kan betekenen voor de ontwikkeling van kinderen. Ook werd de onderlinge samenwerking besproken. Het middagprogramma bestond verder uit muzikale acts door kinderen, een optreden van het Noord Nederlands Orkest en een kinderlezing door lector kunsteducatie Evert Bisschop Boele. Als afsluiting zong iedereen in de zaal het lied 'Samen'.

1 opmerking:

  1. Zo'n mooie mantel, mag ze van mij nog wel een keertje dragen, met opgestoken haar ;)

    BeantwoordenVerwijderen