Koning Willem-Alexander vindt fictieve moordzaak "fantastisch!" | De Oranjes

woensdag 6 maart 2024

Koning Willem-Alexander vindt fictieve moordzaak "fantastisch!"

Koning Willem-Alexander bracht vanochtend een bezoek aan het Nederlands Forensisch Instituut in Den Haag, ook wel bekend als het NFI.
Aan de hand van een fictieve moordzaak bezocht Koning Willem-Alexander verschillende afdelingen van het NFI. Dit jaar is het vijfentwintig jaar geleden dat het Gerechtelijk Laboratorium en het Laboratorium voor Gerechtelijke Pathologie fuseerden tot het NFI. De Koning onderzocht met medewerkers van het NFI een fictieve moord, die begon bij de plaats delict met onder andere bloedonderzoek. Daarna bracht het onderzoek hem naar de Frontdesk waar de intake van forensische onderzoeken plaatsvindt.
Aansluitend sprak de Koning met een forensisch patholoog en een sectie-assistent. De Koning bezocht de afdeling Biologische Sporen voor DNA-onderzoek en bij de afdeling Digitaal kreeg hij te horen hoe informatie uit aangetroffen telefoons wordt gehaald. Tot slot kreeg Koning Willem-Alexander bij de afdeling Chemische en Fysische Sporen uitleg over wat de kogels en hun hulzen vertellen over het gebruikte vuurwapen.
Koning Willem-Alexander vond het fictieve moordonderzoek “heel interessant” en “fantastisch” zei hij voordat hij in de auto stapte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten