Koningin Máxima: "Het is de vraag wat mijn toegevoegde waarde is" | De Oranjes

zondag 10 maart 2024

Koningin Máxima: "Het is de vraag wat mijn toegevoegde waarde is"

Na haar bezoek aan Colombia voor de VN, werd Máxima uitgebreid en exclusief geïnterviewd door het AD. In september is ze vijftien jaar speciaal pleitbezorger voor inclusieve financiering bij de Verenigde Naties en loopt haar mandaat af. Het aantal mensen wereldwijd dat toegang heeft tot financiële diensten is in die jaren verdubbeld. ,,Het is de vraag wat mijn toegevoegde waarde is, daar ben ik over aan het nadenken", zegt de koningin. 


,,Toen ik met dit werk begon had zo’n 40 procent van de wereldbevolking toegang tot financiële diensten, in 2021 bleek uit onafhankelijke data dat het percentage op 76 procent ligt. En dit jaar verwacht ik dat 80 procent van de mensen kan betalen, sparen, lenen en een verzekering kan afsluiten. We hebben ongelooflijk veel progressie geboekt, maar dat betekent niet dat het werk gedaan is. Want in sommige fragiele staten gebeurt nog niets op dit vlak.’’ ,,Het is wel de vraag wat mijn toegevoegde waarde is, daar ben ik over aan het nadenken. Ook nu er veel organisaties zijn die dit werk kunnen voortzetten. En er andere zaken zijn die misschien meer mijn aandacht nodig hebben.’’ 

De formatie van een nieuw kabinet in Nederland heeft volgens Máxima niets met deze afweging te maken. ,,Ik wil niet op de formatie vooruitlopen, laat ik eerst er zelf maar uit komen.’’ 

Lees het complete interview in de zaterdagkrant van het AD (of regionale krant)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten