Zó vieren de Oranjes Pasen | De Oranjes

vrijdag 29 maart 2024

Zó vieren de Oranjes Pasen

Het paasweekend is begonnen en de Oranjes vieren dat traditioneel níet in Nederland, maar ze zoeken eieren bij Beatrix’ villa Rocco dei Draconi in Italië. 


Gravin Eloise vertelde dat Pasen altijd met zoveel mogelijk familieleden wordt gevierd: “We gaan bijna elk jaar naar mijn oma’s huis. Dan gaan we paaseieren zoeken in de tuin. We moeten dan in het torentje wachten tot de eieren verstopt zijn, maar daar is een raampje, dus we kunnen dan gewoon altijd alles zien!” Paashazen Willem-Alexander en Máxima gebruiken naar verluidt chocolade eieren om te verstoppen, en die zijn natuurlijk in Italië zo gesmolten.. 

Voor Prinses Ariane is dit jaar de reis niet ver. Zij studeert op het UWV Adriatic en is vanaf vandaag vrij om de Pasen met haar familie te kunnen doorbrengen. Hoewel de dochters van het Koningspaar (op Alexia na) 2 april hun studie weer moeten vervolgen, zou het zomaar kunnen dat koning Willem-Alexander en koningin Máxima er nog een weekje Griekenland aan vast plakken. In 2019 vierden ze hier met hun gezin al eens een orthodox paasfeest. Op dinsdag 2 april is de koning namelijk via een videoboodschap aanwezig bij de conferentie Restoring Justice for Ukraine in het World Forum in Den Haag. Dat biedt kansen om goed op het decor te letten, al zou het zomaar kunnen dat de koning ook dan nog écht vrij is en deze video eerder deze week al heeft opgenomen. 

Vroeger werden de paasdagen gewoon wel in Nederland doorgebracht. En daar werd ook weleens aan de traditie deelgenomen, zoals Marijke, die in 1957 met de scouting een palmpasenstok maakte. En het prille liefdesgeluk van Juliana kreeg in 1936 een vervolg tijdens de paasdagen op het Loo.

2 opmerkingen:

  1. Wat leuk die paashazen met het koningspaar. Heel erg leuk gedaan. Bij deze voor alle lezers een vrolijk Pasen en een fijn en gezellig Paasweekend

    BeantwoordenVerwijderen