Staatsbezoek van Zuid-Korea - II | De Oranjes

woensdag 13 december 2023

Staatsbezoek van Zuid-Korea - II

Vandaag was vooral een politieke dag voor de Zuid-Koreaanse president. Geluncht werd er op het Binnenhof waar ook de Koning een vorkje meeprikte en de president vervolgens vergezelde bij een ontmoeting met veteranen en een bezoek aan het Business Forum. Vanavond kwam het complete gezelschap nog eenmaal samen voor de contraprestatie in de AFAS Live in Amsterdam.
Na wat politieke ontmoetingen werd de president ontvangen bij een regeringslunch op het Binnenhof waar ook Koning Willem-Alexander aanschoof. Vervolgens ging de Koning ook met de president voor een ontmoeting met veteranen van de Koreaoorlog. Deze ontvangst vond plaats in het Koninklijk Paleis in Amsterdam.Tijdens de ontmoeting werd stilgestaan bij het verleden van de bilaterale relatie tussen Nederland en de Republiek Korea.
Tijdens het Business Forum werd er een rondetafelgesprek met CEO’s georganiseerd door VNO-NCW en de Zuid-Koreaanse handelsorganisatie KITA. Daarnaast was er een sessie voor bedrijven in het teken van ‘partnerschap door innovatie’ die sectoren als hightech, energietransitie en agrifood/tuinbouw aan elkaar verbindt. Ook werden verschillende MoU’s ondertekend tussen bedrijven en met overheden. De minister voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking was aanwezig gedurende het gehele Business Forum. De Koning en president Yoon waren aanwezig bij de afsluiting van het programma, waarbij president Yoon een toespraak hield. Vanavond boden de president en zijn vrouw het Koningspaar een klassieke Koreaanse muziek- en dansvoorstelling aan in AFAS Live in Amsterdam. Na de voorstelling nam het Koninklijk Paar afscheid van president Yoon en zijn vrouw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten