Internationaal diner voor Koningspaar in Paleis op de Dam | De Oranjes

woensdag 6 december 2023

Internationaal diner voor Koningspaar in Paleis op de Dam

Vanavond had het Koninklijk Paar zich weer eens in gala gestoken voor een diner met vertegenwoordigers van in Nederland gevestigde internationale organisaties.
Internationale organisaties, ook wel intergouvernementele organisaties genoemd, zijn organisaties opgericht per verdrag tussen minstens twee landen. Nederland is gastland voor bijna veertig internationale organisaties. De aanwezigheid van deze organisaties bevordert het internationale netwerk van Nederland. Ook dragen de organisaties bij aan het innovatieklimaat. In Nederland zijn onder meer de volgende internationale organisaties gevestigd: het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA), het Internationaal Gerechtshof, het Internationaal Strafhof, de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) en de Europese Investeringsbank (EIB). 

De Burgerzaal van het paleis stond vol met tafels, waar vast ook een internationaal diner geserveerd werd. Voorafgaand aan het diner hield de Koning een korte toespraak. “Er is zoveel geweld, zoveel pijn en verdriet. Zoveel plaatsen waar schaamteloos eigenbelang het lijkt te winnen van eenvoudige solidariteit. Is het mogelijk dat internationale samenwerking zijn langste tijd gehad heeft? Het antwoord op die vraag is: ‘absoluut niet’. Machtsvertoon ten koste van anderen heeft nog nooit tot duurzame oplossingen geleid.” aldus de Koning. Máxima keek toe in haar kerstig bordeauxrode jurk met cape die soms nét niet dekkend genoeg is. Ze droeg de set al eens tijdens Prinsjesdag 2019. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten