Koningin Máxima bij jaarvergadering IMF en Wereldbank | De Oranjes

zaterdag 15 oktober 2022

Koningin Máxima bij jaarvergadering IMF en Wereldbank

Koningin Máxima bezocht van vrijdagmiddag t/m vandaag de jaarvergadering van het Internationaal Monetair Fonds en de Wereldbank Groep in Washington D.C. Voorafgaand aan deze jaarvergadering was er een G20 bijeenkomst voor ministers van Financiën en gouverneurs van centrale banken. 
Foto: IMF


Koningin Máxima is speciale pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling (UNSGSA). Vrijdagmiddag sprak Koningin Máxima samen met de directeur van het IMF, Kristalina Georgieva, bij het evenement CBDCs for Financial Inclusion: Risks and Rewards. Ook was er een paneldiscussie met vertegenwoordigers van centrale banken, de Bank for International Settlements, het IMF en de Wereldbank. Het evenement ging over de voor- en nadelen van het digitale geld van centrale banken (CBDC) en de rol ervan in financiële inclusie. 's Avonds was Koningin Máxima samen met de acting Comptroller of the Currency, Michael J. Hsu, gastvrouw van een werkdiner bij het ministerie van Financiën. Onder leiding van een moderator spraken zij over het belang van financiële gezondheid, het meetbaar maken hiervan en de impact van financiële gezondheid op andere beleidsterreinen dan financiën. Aanwezigen waren vertegenwoordigers van financiële instellingen, maatschappelijke organisaties en regelgevende instanties in de Verenigde Staten. Koningin Máxima en Michael J. Hsu spraken elkaar over dit onderwerp in maart van dit jaar in Washington. 

Vanochtend hield Koningin Máxima een toespraak bij het Wereldbankevenement Resilience: Accelerating Financial Inclusion through Digitalizationover de nieuwste editie van de Global Findex Database 2021. Deze publicatie laat zien hoeveel volwassenen wereldwijd een bankrekening hebben. Sinds de eerste publicatie in 2011 is dit percentage gestegen van 51% naar 76%. In een eerste reactie op de presentatie van de nieuwste Findex cijfers op 29 juni jl. gaf Koningin Máxima aan dat de meeste mensen die gemakkelijk een bankrekening hebben kunnen openen, dit inmiddels wel gedaan hebben. De volgende stap is om ervoor te zorgen dat zij toegang krijgen tot andere digitale financiële diensten als een spaarrekening, verzekering en leningen die écht zijn afgestemd op wat zij nodig hebben en bijdragen aan hun financiële gezondheid en weerbaarheid. Verder waren er vandaag gesprekken met regeringsvertegenwoordigers van landen die zich bezighouden met financiële inclusie.

1 opmerking:

  1. Wat was de koningin mooi gekleed in dat roze pak. prachtig en over haar haar zullen we het maar niet hebben. een kam erdoor heen zou wel mogen

    BeantwoordenVerwijderen