Nieuwsoverzicht week 50 - 2021 | De Oranjes

zondag 19 december 2021

Nieuwsoverzicht week 50 - 2021

  • Koningin Maxima heeft woensdag een ontmoeting gehad met horecaondernemers in Geertruidenberg en met hen gesproken over de impact van de coronacrisis op hun bedrijf en op hun persoonlijke situatie. In totaal bezocht de koningin drie verschillende horecaondernemer tijdens haar werkbezoek. 
  • Koning Willem-Alexander heeft woensdag informateurs Johan Remkes en Wouter Koolmees ontvangen. Zij informeerden de vorst op Paleis Huis ten Bosch over het coalitieakkoord dat aan voorzitter Vera Bergkamp van de Tweede Kamer is aangeboden. 
  • Prinses Amalia heeft zaterdag 11 december in de tuin van Paleis Huis ten Bosch een feest gevierd vanwege haar achttiende verjaardag waarbij meer mensen aanwezig waren dan het maximum van vier personen dat volgens de coronaregels is toegestaan. Dat bevestigt een woordvoerder van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) na berichtgeving van De Telegraaf. 
  • Koning Willem-Alexander heeft donderdagmiddag op aangepaste wijze de Britse beeldend kunstenaar en schrijver Grayson Perry de Erasmusprijs uitgereikt. Dat deed hij via een videoverbinding vanuit Kunstmuseum Den Haag, waar hij ook een kleine expositie met werk van Perry bekeek. "Dit zijn de versierselen die ik normaal gesproken zou omhangen", vertelde de koning. 
  • Koning Willem-Alexander heeft donderdagochtend op Paleis Noordeinde in Den Haag ter overhandiging van hun geloofsbrieven achtereenvolgens ontvangen de ambassadeur van de Republiek Tsjaad, Z.E. Eusèbe Agbangla, de ambassadeur van Jamaica, H.E. Symone Marie Betton-Nayo, de ambassadeur van het Koninkrijk Tonga, H.E. Titilupe Fanetupouvava’u Tu’ ivakanõ, de ambassadeur van Nepal, Z.E. Gahendra Rajbhandari, de ambassadeur van de Republiek Namibië, H.E. dr. Mekondjo Kaapanda-Girnus, de ambassadeur van het Koninkrijk Bhutan, Z.E. Tshering Gyaltshen Penjor en de ambassadeur van de Republiek Zimbabwe, Z.E. Ammon Mutembwa. 
  • Koning Willem-Alexander heeft vrijdag op Huis ten Bosch de voorzitters van de Eerste Kamer, Tweede Kamer en Raad van State ontvangen. 
  • Koning Willem-Alexander heeft vrijdagmiddag in Aalsmeer een bezoek gebracht aan IKC Triade, een integraal kindercentrum. Het bezoek stond al een tijd in de agenda van Willem-Alexander maar nu de kerstvakantie is vervroegd, kreeg het een ander karakter. "Ik zou hier in een normale week komen, op een normale schooldag. Maar nu is het de laatste schooldag", aldus de koning.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten