Koningin Máxima bezoekt horecaondernemers in Geertruidenberg | De Oranjes

woensdag 15 december 2021

Koningin Máxima bezoekt horecaondernemers in Geertruidenberg

Koningin Máxima heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan een aantal horecaondernemers in Geertruidenberg. Op drie locaties sprak Koningin Máxima met ondernemers over de impact van de coronacrisis op hun bedrijven en op hun persoonlijke situatie.
Bij restaurant en kookstudio ‘Koken aan de Markt’ ging Koningin Máxima in gesprek met de eigenaar en met twee andere restauranthouders over de gevolgen van de coronamaatregelen voor hun ondernemingen. Hierna bezocht Koningin Máxima café ‘Huis ten Bos’ voor een gesprek met de eigenaar van een feest- en vergaderlocatie, de voorzitter van de lokale ondernemersvereniging en met het cafépersoneel. Voor veel vaste bezoekers is hun stamkroeg een belangrijke ontmoetingsplek en door de gedeeltelijke sluiting van de horeca zijn hun sociale contacten beperkt. Het werkbezoek werd afgesloten bij evenementenlocatie ‘Fort Sint Gertrudis’. De uitbaters hebben de exploitatie van het fort middenin de coronacrisis overgenomen.
In de gesprekken was aandacht voor de uitdagingen van ondernemen in moeilijke tijden, voor de impact van de avondlockdown op de voor de sector belangrijke decembermaand en voor de verwachtingen van de ondernemers voor de langere termijn. Ook is gesproken over creatieve initiatieven om ook in coronatijd omzet te genereren en over het blijven motiveren van medewerkers terwijl er tijdelijk minder of ander werk is.

1 opmerking:

  1. Wat droeg Maxima een geweldige cape, jas. Stond haar erg mooi. De jurk vond ik iets minder, maar heel goed dat ze praten met de ondernemers.

    BeantwoordenVerwijderen