Tv-programma's rondom 18e verjaardag Prinses van Oranje | De Oranjes

maandag 6 december 2021

Tv-programma's rondom 18e verjaardag Prinses van Oranje

Diverse zenders schenken de komende dagen aandacht aan de 18e verjaardag van de Prinses van Oranje.

Prinses Amalia: Tiener op weg naar de troon
 
Maandag 6 december, Net5 – 20.30 uur - 22.00 uur

Wie is de jonge vrouw die koningin van Nederland wordt? In Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon schetst Net5 een onthullend portret van onze kroonprinses. Exact een dag voor haar achttiende verjaardag geven diverse bekenden een exclusief inkijkje in haar leven. Kroonprinses Amalia is de afgelopen weken volop in het nieuws en dat is niet verwonderlijk. Morgen viert de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima haar achttiende verjaardag. Met de troon in het vooruitzicht is dit een officieel moment, dat niet zomaar voorbij mag gaan. In dit tv-portret spreekt koningshuisverslaggeefster Sam Hoevenaar met mensen die dicht bij haar staan en doet zij zelf ook een boekje open over Amalia's privéleven. In Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon praat Jan Hoekema, oud-burgermeester van Wassenaar, over zijn ervaringen met het koninklijke gezin. Daarnaast klapt een voormalig persoonsbeveiliger uit de school over wat 24/7 bewaking met een kind doet. Verder komt ook entertainmentdeskundige Bart Ettekoven, als vader van een schoolgenoot, aan het woord over haar jaren op de Bloemcampschool. Royaltyfotograaf Patrick van Katwijk en modeontwerper Edouard Vermeulen sluiten zich bij dit rijtje aan. Prinses Amalia: Tiener Op Weg Naar De Troon is 'powered' by LINDA. en geproduceerd door Stepping Stone Producties en Sam Hoevenaar, verslaggever Koninklijk Huis bij LINDA. 

Amalia 18 jaar 
Dinsdag 7 december, NPO 1 - 20.33 uur - 21.31 uur 

Kroonprinses Amalia viert haar achttiende verjaardag. Vanaf nu kan ze officieel koningin worden. Dionne Stax spreekt daarom in de special Amalia: 18 jaar met kenners van het koningshuis. Ook kijkt ze terug op Amalia’s jeugd én blikt ze vooruit. Een achttiende verjaardag is sowieso een mijlpaal, maar dat geldt helemaal voor kroonprinses Amalia. Vanaf nu kan ze officieel koningin worden. Ook zal ze vaker naar voren treden en zich meer gaan voorbereiden op het koningschap. In de special Amalia 18 jaar schetst Dionne Stax een portret van de kroonprinses. Hiervoor spreekt ze onder anderen met koningshuiskenner en journalist Rick Evers, met wie ze in Wassenaar terugkijkt op de jeugd van Amalia en vooruitblikt op haar toekomst. Couturier Edouard Vermeulen vertelt hoe ze als negenjarig meisje meedacht over de jurk die ze droeg bij de inhuldiging van haar vader in 2013. Ook staatsrechtdeskundige Peter Rehwinkel, die een boek over Amalia schreef, en opvoedcoach Marina van der Wal komen aan het woord. 

NOS Amalia 18 (Amalia in de Raad van State) 
Woensdag 8 december, NPO 1 - 13.40 uur - 15.00 uur 

Kroonprinses Amalia vierde gisteren haar achttiende verjaardag, nu treedt ze officieel toe tot de Raad van State, het onafhankelijke adviesorgaan voor regering en parlement. De koning introduceert zijn dochter. Gisteren vierde prinses Amalia haar achttiende verjaardag. Veel mensen willen dan hun rijbewijs halen of eigenlijk legaal alcohol drinken, voor Nederlandse troonopvolgers gelden andere tradities. Al verklapte prinses Amalia afgelopen Koningsdag wel dat ze rijlessen had. Vorige maand kwam een boek over haar uit, geschreven door Claudia de Breij, en nu treedt ze toe tot de Raad van State, het onafhankelijke adviesorgaan voor regering en parlement. Hier maakt ze kennis met de praktijk van wetgeving. Koning Willem-Alexander introduceert zijn dochter, de NOS is er live bij. Het officiële gedeelte vindt plaats in Paleis Kneuterdijk in Den Haag. De koning, de prinses en vicepresident van de Raad Thom de Graaf houden een korte toespraak, daarna zal Amalia een koningslinde planten in de tuin van het paleis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten