KONINGSDAG 2021: Wandeling door de 'selfiestraat' en langs 'The Streamers' | De Oranjes

dinsdag 27 april 2021

KONINGSDAG 2021: Wandeling door de 'selfiestraat' en langs 'The Streamers'

Aan het begin van het programma op de High Tech Campus voerde het Koninklijk gezin gesprekken via schermen met inwoners van Eindhoven en kregen ze alvast een voorproefje te zien van het concert van The Streamers.
Na een verwelkoming door burgemeester Jorritsma, begon het Koninklijk gezin aan een wandelroute over het stille terrein van de High Tech Campus. Zelfs de bloemenmeisjes ontbraken; de koningin en prinsessen moesten zelf hun bloemetje pakken. Nieuw tijdens deze editie van Koningsdag was dat het gezin een microfoon opgespeld had zodat we hen konden horen praten.
De eerste stop was in een zogheten 'selfiestraat' waar enkele inwoners van Eindhoven op grote schermen verschenen en zo konden praten met het Koninklijk gezin. De prinsessen voerden een gesprek met een oude inwoonster van de stad, Máxima sprak twee kinderen van de scouting en Willem-Alexander sprak samen met de burgemeester ook enkele inwoners. Zo buiten leek het nog even op een echte Koningsdag, al viel het ontbreken van het publiek dan weer wel extra op. Na de selfiestraat kwam het gezin de artiesten van 'The Streamers' tegen die een cover van het nummer 'Our House' zongen. Koning Willem-Alexander haakte hierop in door te zeggen dat Paleis Noordeinde ook heel fijn is, waar vanavond 'The Streamers' zullen optreden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten