Koninklijk paar opent Koningsspelen in Amersfoort | De Oranjes

vrijdag 23 april 2021

Koninklijk paar opent Koningsspelen in Amersfoort

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima gaven vanochtend het startsein voor de landelijke opening van de Koningsspelen op Kindcentrum Vlinderslag in Amersfoort. De negende editie van de Koningsspelen draait met het thema ‘ik+jij=wij’ om het belang van samen.
Het gehele programma vond dit jaar buiten plaats. Het Koninklijk Paar, met speciale 'Koningsspelen mondkapjes' op, nam samen met de schoolkinderen deel aan een quiz over gezond eten en bewegen en bezocht na het startsein een aantal sportactiviteiten rondom de school. Een recordaantal van 6100 Nederlandse scholen en bijna 1,3 miljoen basisschoolleerlingen hadden zich dit jaar aangemeld voor deelname aan de Koningsspelen. Ook scholen in het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland doen mee. De landelijke coördinatie van de Koningsspelen is in handen van de Krajicek Foundation.
Op het podium gaven Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima met een druk op de knop het officiële startsein van de Koningsspelen, waarna het Kinderen voor Kinderen koor het lied 'Zij aan Zij' zong. Ook deden Willem-Alexander en Máxima mee aan een quiz over gezond eten en bewegen. Hierbij bleek dat de koning niet van verliezen houdt, maar dat kwam goed uit; zijn team met kinderen uit groep 6 won de quiz.
Ook gaf het Koninklijk paar, traditiegetrouw, een interview aan het Jeugdjournaal. Zo zei de koning het fantastisch te vinden dat de spelen dit jaar weer door kunnen gaan. De editie van vorig jaar werd afgelast vanwege de coronapandemie. "Vorig jaar was heel triest", zei de koning. "We hadden nooit gedacht dat het zo lang zou duren", doelde hij op de pandemie. "Het was ook dit jaar weer spannend of het door zou gaan. Maar na moeilijke tijden kunnen we nu weer iets moois doen: samen sporten." Bekijk hier de uitzending van de opening terug, of bekijk deze video van de NOS waarin te zien is hoe Willem-Alexander en Máxima bij de sporten kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten