KONINGSDAG 2021: Interview met prinsessen Amalia, Alexia en Ariane | De Oranjes

dinsdag 27 april 2021

KONINGSDAG 2021: Interview met prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

Tijdens een opvallend lang persgesprek kregen vooral de prinsessen vragen voorgeschoteld. Bij Amalia ging dat vooral over haar examen en de 'toekomst', Alexia over de nadelen van de maatregelen van de corona-epidemie en Ariane over wat ze van Koningsdag vindt. 

Prinses Amalia is nog niet echt bezig met 18 worden."Ik bereid me nu voornamelijk voor op mijn eindexamen. De 18 is nog heel ver weg voor mij, daar heb ik nog niet heel veel gedachten aan gewijd", antwoordde ze. "Afgelopen december ben ik zeventien geworden, dat vond ik ook niet spannend, Dus achttien zal niet heel anders zijn." Ze staat er goed voor op school, zei ze. De toekomst komt rustig op haar af. "Niet heel snel, ik geniet van m'n jeugd en vrienden om me heen." Na haar eindexamen wil ze een tussenjaar nemen en "wel nog leren maar niet in de trant van school". "Een beetje reizen, de wereld ontdekken, dingen doen die ik misschien over 20 jaar niet meer kan doen." Als voorbeeld noemt ze stage lopen bij "hele gave bedrijven", maar dat ligt nog niet vast. 

Haar zusje Alexia is blij met de vrijheid die ze heeft om te kiezen wat ze later wil worden. "Ik weet het nog lang niet, maar ik vind het wel fijn dat ik later iets kan doen met mijn eigen interesses." Prinses Ariane zegt het wel naar haar zin te hebben tijdens de Koningsdagen en het leuk te vinden om verschillende regio's van Nederland te leren kennen.

1 opmerking:

  1. Het waren leuke vragen en antwoorden, kortom erg leuk om te zien en te horen. Hopende is het net als de koning al zei, volgend jaar weer een gewone, normale Koningsdag, want deze was leuk, maar dan vond ik persoonlijk die van vorig jaar toch mooier.

    Maar en dat is al vele opgevallen, prinses Ariane is van een schoolmeisje uitgegroeid tot een mooie jongedame. Het speelse, het kinderlijke is er al vanaf. Amalia gedroeg zich erg waardig voor een toekomstige Koningin, maar toch had ze iets kinderlijk, wil ik niet zeggen, maar gewoon leuk en spontaan. Alexia is een echt model, jong, levenslustig en heel mooi. De mooiste van de drie.

    BeantwoordenVerwijderen