Koning Willem-Alexander bezoekt Woonzorg Flevoland | De Oranjes

donderdag 25 maart 2021

Koning Willem-Alexander bezoekt Woonzorg Flevoland

Koning Willem-Alexander heeft vanochtend een werkbezoek gebracht aan Woonzorg Flevoland. De Koning liet zich door onder meer verpleegkundigen, begeleiders en bewoners informeren over de effecten van de coronapandemie op de thuiszorg, verpleeghuiszorg en de dagbesteding. Het bezoek vond plaats in Lelystad, bij verpleeghuis De Hanzeborg en dagbesteding Het Groene Huis. 


De Hanzeborg is een woonzorgcentrum voor ruim 125 bewoners. De Koning sprak tijdens zijn bezoek met verpleegkundigen en begeleiders over de thuiszorg en de covid-unit, die onder grote druk stond tijdens de eerste golf van de coronapandemie. De zorg ging door, terwijl het werk moeilijker werd door het dragen van beschermende kleding en het steeds moeten omkleden en ontsmetten. Daarnaast nam de onzekerheid en angst van medewerkers en cliënten toe. Vervolgens sprak de Koning met betrokkenen over het omgaan met corona-uitbraken in de huizen. Medewerkers vertelden over de inrichting van cohortafdelingen en de flexibele inzet van medewerkers voor andere taken. Aansluitend sprak de Koning met bewoners over hun ervaringen tijdens deze crisis en de bezoekbeperkingen. In het woonzorgcentrum zijn inmiddels ongeveer 95% van de bewoners en naar schatting 75% van het personeel gevaccineerd. In Het Groene Huis, een dagbestedingslocatie voor mensen met (beginnende) dementie, sprak de Koning met bezoekers van de dagbesteding en hun begeleiders. Zij vertelden onder meer over hun ervaringen, de tijdelijke sluiting door corona, de thuisbegeleiding die zij in die tijd ontvingen en wat de dagbesteding voor hen betekent. Woonzorg Flevoland biedt zorg en diensten aan mensen met een lichamelijke en psychogeriatrische zorgvraag, zoals bijvoorbeeld dementie. Het gaat om huishoudelijke ondersteuning, dagbesteding, wijkzorg en eerstelijnsverblijf tot zorg in een van de woonzorglocaties.

1 opmerking:

  1. Geweldig leuk dit verassingsbezoek van de Koning. Hij en zijn vrouw doen dit goed om zichzelf zo op de hoogte houden van wat er in Nederland speelt tijdens deze coronapandemie.

    BeantwoordenVerwijderen