Koningin Máxima bij opening Week van het geld en Global Money Week 2021 | De Oranjes

maandag 22 maart 2021

Koningin Máxima bij opening Week van het geld en Global Money Week 2021

Koningin Máxima opende vanochtend in Den Haag de tiende editie van de Week van het geld. Het thema is dit jaar ‘Leren omgaan met geld is goud waard’. Bij de opening waren ook minister Hoekstra van Financiën en minister Slob voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media aanwezig. Vanmiddag hield Koningin Máxima een toespraak tijdens het online openingsprogramma van de internationale Global Money Week 2021. 

Alle basisscholen in Nederland konden het openingsprogramma, dat onderdeel is van het dagelijkse Week van het geld journaal, online volgen. Koningin Máxima en beide ministers gingen tijdens de uitzending in gesprek met basisschoolleerlingen over verstandig omgaan met geld en ‘gouden geldtips’. Na de officiële openingshandeling volgde een programma voor professionals en voor de organisaties die zijn betrokken bij de Week van het geld. Hierbij werd onder meer ingegaan op de verbreding van financiële educatie in het voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs. In het kader van de negende editie van de Global Money Week worden ook wereldwijd verschillende activiteiten georganiseerd rondom het thema ‘Take care of yourself, take care of your money’. De Global Money Week wil jeugd inspireren om meer te leren over geldzaken, levensonderhoud en ondernemerschap. Na de opening door Ángel Gurría, secretaris-generaal van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), en de toespraak van Koningin Máxima volgde een paneldiscussie over het leren omgaan met geld door kinderen en jongeren in de huidige, moeilijke omstandigheden door de coronacrisis.
Foto: RVD

Koningin Máxima was vandaag gekleed in rode japon met bijpassende mantel van NATAN, ook haar opvallende sieraden en tas komen hier vandaan. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten