Videoboodschap Koning Willem-Alexander bij online uitreiking uitgestelde Four Freedoms Awards 2020 | De Oranjes

woensdag 31 maart 2021

Videoboodschap Koning Willem-Alexander bij online uitreiking uitgestelde Four Freedoms Awards 2020

Koning Willem-Alexander heeft ter gelegenheid van de uitgestelde uitreiking van de Four Freedoms Awards 2020 een videoboodschap opgenomen. Het online programma rondom de Four Freedoms Awards werd vanmiddag uitgezonden. Dit jaar werden de Awards voor de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van godsdienst, de vrijwaring van gebrek en de vrijwaring van vrees uitgereikt aan respectievelijk Maria Ressa uit de Filipijnen, Religions for Peace International, Sander de Kramer uit Nederland en Leoluco Orlando uit Italië. Secretaris-generaal van de Verenigde Naties António Guterres nam de International Four Freedoms Award voor de Verenigde Naties in ontvangst. De Roosevelt Foundation uit Middelburg kent in samenwerking met het Amerikaanse Franklin and Eleanor Roosevelt Institute de Four Freedoms Awards toe aan organisaties en personen die een substantiële, moedige en persoonlijke bijdrage hebben geleverd aan de vrijheid in de wereld. Elke jaar worden vijf Awards toegekend. Vier aan personen of organisaties wiens inzet direct kan worden verbonden aan één van de vier vrijheden en één aan een persoon of organisatie die zijn functie, persoonlijkheid en invloed langdurig heeft aangewend in dienst van de menselijke vrijheid in al zijn facetten. De uitreiking vindt afwisselend in Middelburg en New York plaats. 

Prinses Beatrix keek vanuit Kasteel Drakensteyn naar de online uitzending:
                                                                                                Foto: RVD

2 opmerkingen:

  1. Ik had er nog weinig van gezien, dus deze filmpjes waren erg welkom. Alleen wat ik nu weet van premier Rutte, vraag ik me af of hij het wel goed heeft gezegd. Ik had vertrouwen in hem wat betreft corona, maar wat er is gebeurd tijdens de verkenning, vertrouw ik hem niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als hoogste baas in ons land laat hij ons gewoon stikken en doet mee aan het discrimineren van een deel van de bevolking terwijl hij in de rede heel iets anders zegt!😡

    BeantwoordenVerwijderen