Koningin Máxima bezoekt BovenIJ ziekenhuis | De Oranjes

donderdag 5 november 2020

Koningin Máxima bezoekt BovenIJ ziekenhuis

Koningin Máxima heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan het BovenIJ ziekenhuis in Amsterdam-Noord. Het bezoek stond in het teken van de gevolgen van de coronapandemie voor de reguliere zorg en het sociaal domein.
Tien jaar geleden is in Amsterdam-Noord de Krijtmolenalliantie opgericht, om door samenwerking de zorg voor met name kwetsbare ouderen in Amsterdam-Noord te verbeteren. Zorg- en welzijnsaanbieders, de gemeente en de zorgverzekeraar hebben hierin hun krachten gebundeld. Uit de alliantie ontstond vervolgens het initiatief Beter Samen in Noord. Met dit programma worden het medisch en het sociaal domein met elkaar verbonden, zodat patiënten de juiste zorg krijgen door de juiste zorgprofessional. Door de coronapandemie is deze samenwerking nog hechter geworden.
Koningin Máxima sprak in Krijtmolen d’Admiraal, waar de alliantie is ontstaan, met de Raad van Bestuur van het BovenIJ ziekenhuis en de Nederlandse Zorgautoriteit over de gevolgen van corona voor de reguliere zorg en het maatwerk dat in de zorg momenteel moet worden toegepast. Daarnaast vertelden lokale bestuurders van zorg en welzijnsinstellingen over de sociale gevolgen van corona in Amsterdam-Noord, het programma Beter Samen in Noord en de zorgverbetering die te behalen valt door digitalisering en intensieve samenwerking van zorgverleners. In het BovenIJ ziekenhuis kreeg Koningin Máxima van zorgverleners een toelichting op de gevolgen van de tweede coronagolf voor zowel patiënten als medewerkers van het ziekenhuis. Afsluitend sprak zij met enkele voormalige coronapatiënten over hun ervaringen met de ziekte en met de zorg die hun is geboden.

1 opmerking:

  1. De jurk die ze aanhad, vind ik persoonlijk niet zo mooi; stond haar ook niet, de jurk is gekreukt en lijkt wel te klein. Ze ziet er weleens mooier uit en over haar, haar zal ik het maar niet hebben.

    BeantwoordenVerwijderen