Nieuwsoverzicht week 46 - 2020 | De Oranjes

zondag 15 november 2020

Nieuwsoverzicht week 46 - 2020

  • Koning Willem-Alexander heeft maandagmiddag op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag in afscheidsaudiëntie ontvangen de ambassadeur van de Republiek India, Z.E. Venu Rajamony.
  • Koning Willem-Alexander heeft dinsdagmiddag een digitaal werkbezoek gebracht aan ‘Musea Bekennen Kleur’, een samenwerkingsverband van 31 musea en erfgoedinstellingen. De organisaties werken gezamenlijk aan het verankeren van diversiteit en inclusie in hun dagelijkse praktijk, toegespitst op programmering, publiek, personeel en partners.  
  • Koning Willem-Alexander heeft woensdagmiddag het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam bezocht. Hier liet hij zich informeren over de huidige situatie in de Nederlandse ziekenhuizen en het belang van patiëntenspreiding tijdens de coronapandemie. 
  • Koning Willem-Alexander heeft donderdagmorgen een digitaal werkbezoek gebracht aan drie maatjesinitiatieven die gesteund worden door het Oranje Fonds. Met de initiatieven Laten we Welzijn, Refugee Team en Serve the City en de directeur van het Oranje Fonds werd gesproken over het belang van maatjesprojecten ten tijde van de coronapandemie. 
  • Koningin Maxima hield donderdag vanuit Paleis Huis ten Bosch een virtuele toespraak voor de ASEAN Women Leaders’ Summit. Aansluitend sprak ze ook nog met medewerkers van financiële instellingen die bij het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) de training ‘helpen met geldzaken’ hebben gevolgd. 
  • Koning Willem-Alexander heeft donderdag online gesproken met vertegenwoordigers van de sectoren economie en onderwijs in Curaçao over de gevolgen van de corona-uitbraak in het Caribisch deel van het Koninkrijk. 
  • Koningin Maxima heeft vrijdag een werkbezoek gebracht aan woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo. Het bezoek stond in het teken van de impact van de corona-uitbraak op de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 
  • De intocht van Sinterklaas moest vanwege de coronamaatregelen aangepast worden. Sinterklaas werkt dit jaar, zoals hij zelf zegt 'vanuit huis' en dat huis bleek Paleis Soestdijk te zijn dat zaterdag werd omgedoopt tot 'Grote Pietenhuis'. Geheel in de stijl van Koningin Juliana vond er daar weer een defilé plaats.

1 opmerking: