Koningin Máxima bezoekt Boeg B.V. & Boeg Nautic | De Oranjes

woensdag 18 november 2020

Koningin Máxima bezoekt Boeg B.V. & Boeg Nautic

Koningin Máxima heeft vanmiddag een werkbezoek gebracht aan scheepsreparatie- en constructiebedrijf Boeg B.V. & Boeg Nautic te Scheveningen in het kader van de Dag van de Ondernemer. Tijdens het bezoek werd ook ingegaan op de gevolgen van de coronacrisis. 
Foto: MKB Nederland/Rolf van Koppen


Koningin Máxima, lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap, begon met een rondleiding door de productiehal van het bedrijf. Zij werd hierbij vergezeld door de voorzitter van MKB-Nederland, Jacco Vonhof. Boeg ontwerpt, produceert en installeert constructies van onder meer kunststof en metaal. De constructies zijn bestemd voor diverse toepassingen in onder meer waterzuiveringsinstallaties en schepen. Ook maken zij objecten voor de publieke ruimte zoals metalen banken, prullenbakken en boomroosters. Koningin Máxima werd geïnformeerd over twee specifieke projecten. Zij sprak met medewerkers over het ontwerp en de constructie van een zaai- en oogstmachine voor de productie van zeewier aan de Nederlandse kust. De machine is in samenwerking met de Stichting Noordzeeboerderij ontwikkeld. 
Foto: MKB Nederland/Rolf van Koppen

Aansluitend bezocht Koningin Máxima in de Scheveningse haven de haringlogger SCH-236 Noordster, gebouwd in 1949. De logger wordt door Boeg en vrijwilligers gerestaureerd als museumschip. In de restauratiefase functioneert het ook als leerwerkbedrijf voor MBO leerlingen. Vanwege de coronacrisis is het restauratiewerk tijdelijk stilgelegd. Tot slot sprak Koningin Máxima in het voormalige visruim met de directie van Boeg en de eigenaren van twee Scheveningse bedrijven, Vrolijk Tent- en Zeilmakerij en Pronk-Hollandvis B.V. over de impact van de coronacrisis op hun bedrijfsvoering. De Dag van de Ondernemer is een initiatief van MKB-Nederland om ondernemerschap te vieren en ondernemers te bedanken voor hun durf en inzet en de bijdrage die zij leveren aan de economie en maatschappij. Deze dag wordt in meerdere Europese landen gevierd op de derde vrijdag van november. Het Nederlands Comité voor Ondernemerschap is ingesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat om duurzame groei van het MKB te stimuleren. Daarbij richt het Comité zich op versterking van het groeipotentieel. Jaarlijks brengt het Comité de Staat van het MKB uit.

1 opmerking:

  1. Ik vond dat ze er moe uitzag, verder haar kleding zag er keurig uit. Fijn dat ze deze rok nog een keer uit de kast heeft gehaald, wel gewaagd, want ik zou zo'n rok niet aan doe.

    BeantwoordenVerwijderen