Prinses Beatrix bij Airborne Luchtlandingen en Herdenking in Ede | De Oranjes

zaterdag 21 september 2019

Prinses Beatrix bij Airborne Luchtlandingen en Herdenking in Ede

Prinses Beatrix was vandaag aanwezig bij de Airborne Luchtlandingen en Herdenking in het kader van 75 jaar Vrijheid. The Prince of Wales woonde de herdenking ook bij.
Foto: Gemeente Ede
Op 18 september 1944 landden ruim 2.000 geallieerde parachutisten op de Ginkelse Heide als onderdeel van Operatie Market Garden. Market Garden was bedoeld om de bruggen over de Nederlandse rivieren over te nemen (Market) en de troepen van het Tweede Britse Leger te laten doorstoten (Garden). Meer dan 35.000 Britse, Amerikaanse en Poolse troepen namen deel aan deze grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis. De operatie mislukte en het zou tot de lente van 1945 duren voordat de geallieerden de Rijn over gingen. Prinses Beatrix en The Prince of Wales woonden de herdenkingsbijeenkomst op de Ginkelse Heide bij en legden beiden een krans bij het Airborne monument op de Heide. Daarnaast ontmoetten Prinses Beatrix en The Prince of Wales enkele Market Gardenveteranen. Voor en na de herdenkingsbijeenkomst eren honderden parachutisten hun voorgangers door middel van luchtlandingen.

1 opmerking:

  1. De herdenkingsplechtigheid op televisie gevolgd en deze was mooi en erg plechtig. Wat ik er mooi vond was dat prins Charles en prinses Beatrix gearmd terugliepen.

    BeantwoordenVerwijderen