Verjaardagsfeest Prinses Irene in Theater Carré | De Oranjes

maandag 16 september 2019

Verjaardagsfeest Prinses Irene in Theater Carré

Vanavond vierde Prinses Irene met een groot deel van de Koninklijke familie haar 80e verjaardag in theater Carré. Irene's doel van de avond was een 'ode aan de natuur', maar het werd toch ook een beetje een ode aan haar.


De theateravond was samengesteld door Herman van Veen en die had gezorgd voor een combinatie aan uitvoeringen, van dichtkunst tot dans van zowel Het Nationale Ballet als het ISH Dans Collectief. Er was muziek van onder meer het ZO! Gospel Choir en cabaret van Claudia de Breij, die eerder dit jaar met Prinses Irene in Amsterdam deelnam aan de Klimaatmars. Herman van Veen sloot het geheel af en tekende ook voor de grote finale. De koninklijke familie was goed vertegenwoordigd bij de 'ode aan de natuur'. Koning Willem-Alexander en ook de prinsessen Beatrix en Margriet waren gekomen. Prins Constantijn en prinses Laurentien, en op prinses Anita na alle kinderen van Margriet en hun partners zaten in de Koninklijke loge. Het gezin van Irene zat met haar vooraan in de zaal.
In haar openingswoord had Irene ook even stil gestaan bij het overlijden vorige maand van haar jongste zusje Prinses Christina. Die werd deze avond gemist, te meer "omdat ze er zo van zou hebben genoten", aldus Irene. De Stichting Nationale Boomfeestdag had nog een 'cadeau' voor de prinses in petto. Als dank voor haar jarenlange inzet voor de natuur laat de stichting een nieuw bos aanplanten: het IreneBos. Het bos komt in Alphen aan den Rijn, waar volgend jaar op 18 maart de Nationale Boomfeestdag wordt gehouden. Ruim 400 kinderen uit de gemeente zullen het IreneBos gaan inplanten. Het bos beslaat 2000 vierkante meter. De 225 bomen en struiken die daar komen, moeten een voedselbos, een bijenbos en een klimaatbos vormen. Die worden met elkaar verbonden door schelpenpaden en een bomencirkel.

1 opmerking:

  1. Het lijkt me een geweldig mooi feest te zijn geweest, maar wat zullen ze hun zuster Christina hebben gemist. Veel te vroeg is zij ook overleden. Wat zag prinses Margarita er prachtig uit in haar rode broekpak en ook prinses Marilene, zoals altijd heel mooi. Prinses Victoria en prinses Laurentien vielen wat mij betreft erg tegen . Prinses Carolina zag er ook heel mooi uit.

    BeantwoordenVerwijderen