Koninklijk paar na staatsbezoek Ierland ook bij Garter Day en concert Spice Girls? | De Oranjes

zondag 14 april 2019

Koninklijk paar na staatsbezoek Ierland ook bij Garter Day en concert Spice Girls?

Het Koninklijk paar brengt van 12 t/m 14 juni een staatsbezoek aan Ierland. Slechts een paar dagen later vind in Windsor de jaarlijkse 'Garter Ceremony' plaats, waar vermoedelijk de Koning - als nieuwe ridder - bij aanwezig is. Het toeval wil dat de Spice Girls van 13 t/m 15 juni optreden in het Wembley Stadium in Londen. Dit concert zou een mooie invulling van het weekend zijn áls het niet 'Too Much' voor de Koning en Koningin is.


Het staatsbezoek aan Ierland, waarvan de inhoud nog niet bekend is, wordt gebracht op uitnodiging van president Michael D. Higgins van 12 t/m 14 juni. Minister Kaag voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een brede economische missie naar Ierland om het bestaande potentieel voor economische samenwerking te vergroten.

Tijdens het staatsbezoek aan Groot-Brittannië in oktober 2018 trad Koning Willem-Alexander toe tot de Orde van de Kousenband. Hij kreeg deze onderscheiding tijdens het staatsbanket op Buckingham Palace. Het is de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk en een van de oudste van Europa. Koning Willem-Alexander is de dertiende Oranje die sinds 1612 deze onderscheiding ontvangt. Stadhouder prins Maurits was destijds de eerste en Koningin Beatrix was in 1989 de voorlaatste. In het jaar daarop, 18 juni 1990, was Beatrix aanwezig bij 'The Garter Ceremony' in Windsor. Als nieuwe Ridder van de Orde werd ze plechtig geïnstalleerd in 'the Most Noble Order of the Garter', die in 1338 door de Engelse Koning Edward III werd gesticht.


Ridders van de Orde krijgen in St George's Chapel in Windsor een eigen bank in het koor, waarboven hun standaard en wapenschild wordt bevestigd. Hoewel de RVD er nog geen mededeling over gedaan heeft, is de kans heel groot dat Koning Willem-Alexander dit spektakel op 17 juni - gekleed in een lange fluwelen mantel en een hoed met een pluim - ook gaat meemaken.In het weekend voorafgaand aan de ceremonie zullen de Koning en Koningin waarschijnlijk in hoofdstad Londen verblijven, waar Windsor aan grenst. Toevallig vinden uitgerekend dát weekend in het Wembley Stadium de slotconcerten plaats van de 'Spice World 2019 tour' van de Spice Girls die in 2018 hun reünie officieel hebben aangekondigd. De Spice Girls was een van de meest succesvolle groepen uit de jaren negentig. In 2007 was er al eens een reünie en in 2012 tijdens de sluitingsceremonie van de Olympische Spelen in Londen trad de groep nog een keertje op, maar daarna bleef het helaas weer stil. Vanaf mei gaan de zangeressen, zonder Victoria Beckham, eindelijk hun nummers weer ten gehore brengen in Dublin, Cardiff, Manchester, Coventry, Sunderland, Edinburgh, Bristol en tot slot dus in Londen. Dé kans voor Willem-Alexander en Máxima, nu ze zo dichtbij zijn, om weer eens te genieten van het grootste muzikale succes uit de jaren '90.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten