Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen 2019 in Lemmer | De Oranjes

vrijdag 12 april 2019

Koning Willem-Alexander opent Koningsspelen 2019 in Lemmer

Ruim twee weken voor Koningsdag gaf Koning Willem-Alexander vandaag op basisschool de Arke in Lemmer het startsein voor de zevende editie van de Koningsspelen.


Rond 9.00 uur arriveerde de Koning bij de basisschool. Leerlingen zaten toen net aan het ontbijt. Koning Willem-Alexander schoof bij diverse tafels aan om met de kinderen te praten.
Daarna gaf hij op het schoolplein het startsein voor de Koningsspelen met dit jaar als thema 'water drinken'. Om die reden werd er een watertappunt onthult, waarna Kinderen voor Kinderen het liedje 'Pasapas' zong.
In een interview met het Jeugdjournaal zei de Koning, die zich als prins jarenlang met waterbeheer bezighield, zelf ook veel water te drinken. "Het is heel gezond. Ik moedig iedereen, ook bij ons thuis, aan om veel water te drinken." "Ik heb genoeg tijd om zelf te sporten. Denk aan krachttraining, duursport, lopen, fietsen en roeien. Helaas heb ik niet genoeg tijd om aan teamsport te doen omdat mijn leven onregelmatig is", aldus de Koning. Hij probeert zo vaak mogelijk aanwezig te zijn bij hockeywedstrijden van Amalia, Alexia en Ariane. "Ik vind het leuk om bij de kinderen te gaan kijken. Ik probeer daarbij een neutrale ouder te zijn. Je moet de vreugde kunnen delen maar ze ook ondersteunen bij de verdrietige momenten. Heel erg fanatiek als ouder bij de zijlijn staan daar houd ik niet zo van." Na de opening ging de Koning ook nog bij enkele sportactiviteiten kijken. Op het goede moment kon hij nog ingrijpen bij twee ruziënde kleuters. 'Valsgespeeld, hij?', vroeg Willem-Alexander. 'Nee toch? Hup, zet alle flessen maar weer overeind en probeer het overnieuw. Lekker aan de slag.’

De volledige uitzending van het Jeugdjournaal:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten