Koninklijk paar bezoekt Curaçao - I | De Oranjes

zondag 1 juli 2018

Koninklijk paar bezoekt Curaçao - I

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn vandaag begonnen aan hun tweedaags bezoek aan Curaçao ter gelegenheid van Dia di Bandera (dag van de vlag op 2 juli). Vandaag waren er enkele ontmoetingen en onthulde de Koning een plaquette.

Bij de ontvangst op het vliegveld waren paraplu's nodig, want het regende behoorlijk in Willemstad terwijl het in Nederland juist extreem droog is. Desondanks droeg Koningin Máxima toch een zomerse jurk met een hoed die ze al eerder op een Caribisch eiland (Saba in 2011) droeg.

Na een ontmoeting met de gouverneur volgde een gesprek met de minister-president, die bleek nog een oud portret van het Koninklijk paar aan de muur te hebben hangen: De verlovingsfoto uit 2001. Aansluitend werd er ook kennisgemaakt met de leden van de Raad van Ministers van Curaçao. Aan het einde van de middag bracht het Koninklijk paar een bezoek aan het havengebied.
Op de Megapier 2 in Otrobanda en het drijvende dok van Damen was er aandacht voor de ontwikkelingen in het havengebied. Omdat het tevens de Dag van Herdenking Afschaffing Slavernij is, onthulde Koning Willem-Alexander een plaquette op de nieuwe megapier met de naam 'Tula', vernoemd naar de leider van de grote slavenopstand in 1795. Vanavond was er tot slot nog een receptie. De Koning en Koningin zullen vannacht slechts een kort nachtje kunnen slapen, want morgenochtend starten de festiviteiten van Dia di Bandera al vanaf 7 uur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten