FOTOSESSIE 2018: TUIN VILLA EIKENHORST | De Oranjes

vrijdag 13 juli 2018

FOTOSESSIE 2018: TUIN VILLA EIKENHORST

Het Koninklijk gezin poseerde vanmiddag voor de laatste keer bij Villa Eikenhorst. Om de villa nog één keer in de spotlights te zetten poseerden ze dit keer in de voortuin. 
Foto: Albert Nieboer/RVDEind dit jaar verhuist het Koninklijk gezin naar Paleis Huis ten Bosch en zal daar voortaan de fotosessie plaatsvinden. Hoewel er natuurlijk ook wel eens gekozen wordt voor een andere locatie, zoals het strand, of vorig jaar nog op en rond de Kagerplassen.

Rond 15.00 uur kwamen Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane via de voordeur naar buiten waar zich in de 'voortuin' een leger fotografen bevond.
Foto: Albert Nieboer/RVD
Natuurlijk had het gezin zich voor het fotomoment weer netjes aangekleed. Van een afstand leek het net of Alexia de jurk droeg die Máxima op Koningsdag 2014 aan had, en Máxima zich - op een onmogelijke manier - in de 'eerste Bloemcampschooldag jurk' van Alexia had gepropt.
Foto's: Royalduo en RVD

Helaas waren de honden Skipper en Nala (die pas bevallen is) niet bij de fotosessie betrokken, dus des te meer aandacht kregen de prinsessen die ook alle drie apart voor hun huis moesten poseren op het gras dat, net als in vele tuinen, gele plekken heeft van de langdurige droogte. Prinses Alexia had daar niet zoveel zin in..

Foto: Albert Nieboer/RVD

Na de fotosessie vertrokken de prinsessen weer naar binnen, terwijl Willem-Alexander en Máxima vragen van journalisten over een reeks van onderwerpen beantwoorden.
Tijdens de vorige zomervakantie overleed de vader van Máxima, Jorge Zorreguieta. Vorige maand maakte haar zus Inés een einde aan haar leven. Snel daarna ging de Koningin tijdens een werkbezoek in Groningen met een zelfgeschreven verklaring in op die dramatische gebeurtenis. Nu kreeg ze al veel brieven vol steunbetuigingen van Nederlanders (‘zelfs na de dood van mijn vader’), maar na dat opzienbarende statement helemaal. "Met verhalen van mensen die iets soortgelijks hebben meegemaakt. Ze voelen dat ik het meer bespreekbaar heb gemaakt. Door hun brieven voel ik me ook weer meer gesteund. Ik voel dat we een beetje samen zijn in deze bijzondere situatie.Ik neem de tijd voor de verwerking, maar het leven gaat door. Vanaf het eerste moment heb ik zoveel warme woorden gekregen en steun van het volk gehad. Dat heeft me goed gedaan." Amalia, Alexia en Ariane hadden veel baat gehad bij de geboorte eind juni van de zeven puppies van labrador Nala. Die hebben voor afleiding gezorgd. De prinsessen keken uit naar de komst van de hondjes en hebben ze de afgelopen weken veel geknuffeld en gekoesterd. De Koning en Koningin zeiden ook (inmiddels traditioneel) dat de dochters over zijn naar de volgende klas. "Amalia heeft voor het profiel Economie &Maatschappij gekozen met wiskunde B en natuurkunde als extra vakken."

Foto: Albert Nieboer/RVD
Voor wat betreft de invulling van de vakantie zei de Koning dat het gezin 'schermloze weken' heeft. Dat betekent geen tablet en telefoon.. "De eerste dagen is dat wel wat moeilijker. Maar daarna willen ze opeens spelletjes gaan doen en zitten we met elkaar langer aan tafel. Het is even doorzetten', lacht ze. 'Maar ook voor ons geldt het hè...'" aldus Máxima. "We gaan veel met de kinderen doen. Genieten van de dingen", vertelde de Koning. "Zwemmen, waar ik nooit aan toe kom. Een boek lezen. Lachen. En gewoon af een toe een siësta", voegde Máxima er aan toe. Het vertrek uit Villa Eikenhorst zal emotioneel worden. "We hebben hier vijftien prachtige jaren gehad", vindt de Koning, waarna Máxima zei: "We hebben hier heel veel bijzondere momenten gehad. De kinderen zijn hier opgevoed. We zullen dit huis verlaten met heimwee. Het betekent heel veel voor ons." Ondanks dat het nog even duurt voordat er daadwerkelijk verhuisd wordt, is er natuurlijk wel al volop nagedacht over de inrichting. Ook de prinsessen hebben hun mening gegeven, onder andere over hun kamer. "Maar het moet wel praktisch blijven", aldus de Koning. Welke kleur de kamers zijn geworden? Lachend: 'Geen roze en geen blauw, haha.'

                                                                        
Fotoserie (PPE) - Fotoserie (ANP)

4 opmerkingen:

 1. Mooi verslag. Het zijn leuke foto's geworden.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Verdere aanvulling was ook de moeite waard! Zeker om te lezen over de puppies dat de prinsessen afleiding hadden.

   Verwijderen
 2. Wat een schittende mooie foto's bij villa Eikenhorst. Het zijn mooie opnames, maar de tuin van Huis ten bosch is ook mooi, denk mata aan de mooie foto sessies van het gezin van Koningin Beatrix destijds.
  Ja, einde van het jaat einde ook van villa Eikenhorst althans wat betreft de fotosessies.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit is de allereerste keer dat ik hier kom en het doet me echt plezier om alles op één plek te zien. Uw schrijven was goed in alle opzichten. amsterdam genetics

  BeantwoordenVerwijderen