Koninklijk paar bezoekt Curaçao - II | De Oranjes

maandag 2 juli 2018

Koninklijk paar bezoekt Curaçao - II

Op de tweede dag van hun bezoek aan Curaçao woonden de Koning en Koningin diverse festiviteiten bij van Dia di Bandera (dag van de vlag).Het Koninklijk paar was toepasselijk gekleed in de kleuren van de vlag. Koning Willem-Alexander droeg een donkerblauw pak met gele stropdas en Koningin Máxima had een lichtblauwe jurk aan.
Eerst stond er een ontmoeting met de Statenleden en vertegenwoordigers van de Hoge Colleges van Staat op het programma. Aansluitend woonden ze de officiële feestelijkheden van Dia di Bandera bij op het Brionplein in Willemstad. Dat begon al vroeg met het zingen van het volkslied en het hijsen van de vlag. Twee kinderen overhandigden namens de bevolking een kunstwerk aan het Koninklijk paar.
In zijn toespraak zei de minister-president over het werk: "Het is een aandenken aan de kracht van Curaçao, de parel van de Caribische zee, die af en toe te maken heeft met een woelige golven maar voor altijd zal blijven bestaan". Het kunstwerk zal vast een mooi plekje krijgen in het gerestaureerde Paleis Huis ten Bosch waar het Koninklijk gezin eind dit jaar naar toe verhuist. De festiviteiten bestonden verder uit diverse dansvoorstellingen en optochten. Zo was er ' Fundashon Kas di Kultura Kòrsou'  en een parade van jeugd en geüniformeerde groepen.

Video: Vanmiddag bezochten de Koning en Koningin de plaats Bándabou waar ze de lokale festiviteiten bijwoonden. Op het festival di Pueblo kreeg Koningin Máxima een tas.
Dit festival toont de Curaçaose cultuur en folklore door middel van diverse tentoonstellingen en voorstellingen.
Video:
Aan het eind van de middag, en nog even omgekleed, bezochten de Koning en Koningin de Excel Arts Academy. Deze organisatie is winnaar van het Appeltje van Oranje van het Oranje Fonds en biedt kinderen en jongeren de kans om zich te ontwikkelen door het volgen van danslessen. In de 17 jaar dat de stichting bestaat zijn al ruim 2.000 kinderen en jongeren geholpen. Als slot van het bezoek vond een gesprek plaats met deelnemers van Kansen voor Jongeren Cariben van het Oranje Fonds. Het Koninklijk Paar sprak met vertegenwoordigers van Accretio, Funditut en Equine over hun ervaringen met dit project en wat het voor hen betekend heeft.

1 opmerking:

  1. Wat zag de Koningin er mooi uit, vandaag, gisteren die rode japon, vond ik persoonlijk niet zo mooi.Keurig verslagje.

    BeantwoordenVerwijderen