Prinses Mabel loopt mee in protestmars tegen aids | De Oranjes

maandag 23 juli 2018

Prinses Mabel loopt mee in protestmars tegen aids

Prinses Mabel liep vandaag samen met aids-activisten mee met een protestmars in het centrum van Amsterdam. De mars is tegelijkertijd de start van AIDS2018, de 22ste editie van het grootste congres ter wereld op het gebied van gezondheid.


"We moeten het stigma doorbreken dat nog steeds overal is op aids, zelfs in Nederland.'' Dat zei prinses Mabel vandaag op het Amstelveld in Amsterdam, voorafgaand aan de mars.  De prinses liep mee met de mars, die het einde vormde van de Towards ZERO Together AIDS-walk die aidsactivisten vorige week in Brussel begonnen en wat vandaag eindigde in Amsterdam. "Ik loop met jullie mee, want er is nog geen einde aan aids maar dat kan wel'', aldus Mabel. "De politieke wil is er nog niet, maar we kunnen gezamenlijk zorgen voor politieke wil.'' Ze zei verder dat hoewel er de laatste dertig jaar veel is gedaan om de ziekte te bestrijden, "we slechts halverwege zijn''. Volgens de prinses is het nu tijd om te versnellen. "Anders verliezen we de missie om aids voor 2030 uit de weg te ruimen.'' Video:
Morgen is de prinses bij een boekpresentatie, en leidt ze een forum.Woensdag is ze in de Beurs van Berlage bij een bijeenkomst van het ministerie van Buitenlandse Zaken, waar ze de openingsspeech geeft. Diezelfde avond geeft ze ook een speech in het De La Mar Theater. Ook de Britse Prins Harry is bij het congres aanwezig.

Vanavond was de prinses te gast in het tv-programma 'Jinek':

2 opmerkingen:

  1. Wat doet ze toch erg mooi werk voor de AIDs; er is nog veel te doen, maar ze werkt er aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooi dat hier de hele toespraak te zien is, dan kan ik het nu nog eens rustig terugluisteren. Wat toont Mabel een enthousiasme in haar werkzaamheden, ik hoop dat ze er mooie resultaten mee mag bereiken.

    BeantwoordenVerwijderen