Koninklijk paar bij openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal | De Oranjes

zondag 16 juli 2017

Koninklijk paar bij openingswedstrijd EK vrouwenvoetbal

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vlogen vandaag even terug naar Nederland voor de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal. Ze waren getuige van de wedstrijd Nederland-Noorwegen, waarbij de Nederlanders met 1-0 wonnen.
         Tijdens het zingen van het Wilhelmus..

In stadion Galgenwaard in Utrecht werd om 18.00 uur de aftrap gegeven. De openingswedstrijd in eigen land verliep uitstekend. In de tweede helft wist Shanice van de Sanden de bal in het doel te koppen waardoor Nederland met 1-0 won.
Tijdens de wedstrijd werd in de 32ste en 34ste minuut door het publiek, en ook het Koninklijk paar, een staande ovatie gegeven voor Sylvia Nooij en Abdelhak Nouri. Nederland organiseert voor de eerste keer dit toernooi, dat met zestien deelnemers het grootste EK voetbal voor vrouwen is tot nu toe. Naast Utrecht worden ook in Breda, Deventer, Doetinchem, Enschede, Rotterdam en Tilburg wedstrijden gespeeld. Het Nederlands elftal speelt op 20 juli tegen Denemarken en op 24 juli tegen België. De finale van het EK Voetbal voor vrouwen wordt gespeeld op zondag 6 augustus in Enschede. Als Nederland dan nog steeds in het toernooi zit, zullen Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima daar, met hun oranje sjaals, vast weer bij zijn.
Na de wedstrijd zochten Willem-Alexander en Máxima de voetbalsters op in de kleedkamer:


Het Koninklijk paar vliegt nog niet direct terug naar Griekenland. Morgen zijn ze ook nog aanwezig bij de opening van het Nationaal Monument MH17 voor de slachtoffers van de ramp met vlucht MH17 in 2014.

2 opmerkingen:

  1. Fantastische foto's en fantastisch gespeeld, dames. En ook mooi die staande ovatie voor Silvia Nooij en Abelhak Nouri. Geweldig mooi en ook dat ons Koningspaar zo betrokken is.


    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik ben blij dat koningin Maxima dit keer de top anders heeft gecombineerd (lange broek).
    Leuke foto's.

    BeantwoordenVerwijderen