WIN: Luisterboek 'Juliana. Vorstin in een mannenwereld' | De Oranjes

woensdag 5 juli 2017

WIN: Luisterboek 'Juliana. Vorstin in een mannenwereld'
Over het boek: 
Juliana (1909-2004) was een door velen geliefde vorstin; niettemin weten we weinig van haar persoonlijk leven. Na een afgeschermde jeugd in de benauwenis van het hof en na haar opbloei tijdens haar verblijf in Canada gedurende de Tweede Wereldoorlog, waarbij ze zich veel actiever inzette voor de geallieerde zaak dan veelal wordt gedacht, begon Juliana in 1948 vol ambitie aan haar 'zware maar mooie' taak. De competente prinses werd evenwel algauw geconfronteerd met grote persoonlijke en politieke teleurstellingen en haar regeringsperiode werd getekend door een reeks van crises. Juliana's blijvende liefde voor prins Bernhard, die in 1936 als haar bevrijder uit de hemel was gevallen, werd haar achilleshiel. Hij bracht haar bijna ten val. Juliana was grillig en gretig; gelovig en goedgelovig. Gewoon was ze in elk geval niet. Ze moest functioneren in een wereld van zich vaak superieur voelende mannen. En zoals ze zich tegen allerlei andere conventies verzette, verzette Juliana zich van jongs af aan tegen de achterstelling van vrouwen. Niet eerder verscheen een zo uitgebreide, op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde biografie van de vorstin die velen beschouwen als 'onze' koningin. Withuis kon haar werk baseren op brieven en ander nooit eerder gepubliceerd privémateriaal. Daarmee schreef ze niet alleen een intieme en indringende levensgeschiedenis, maar ook een portret van een veelbewogen eeuw.

RoyalfanVivian verloot 3 exemplaren van dit luisterboek! Wil je het boek liever lezen? Bestel het dan hier.

Om kans te maken moet je onderstaande vragen goed beantwoorden. Stuur de antwoorden + adresgegevens (met adresgegevens meer kans op winst) op via het contactformulier. Dit kan t/m 10 augustus 2017.

1. Naar welke Juliana is Juliana vernoemd?
2. Welk voorzitterschap nam Juliana van haar vader over?
3. Hoeveel dochters van Juliana werden op Soestdijk geboren?
4. Hoe vaak was Juliana regentes voor Koningin Wilhelmina?
5. Wat voor een eredoctoraat ontving Juliana in 1964?
6. Welke dochter was niet bij het overlijden van Juliana?
7. Waar ontmoetten Juliana en Bernhard elkaar voor het eerst?
8. Hoe heet Juliana's halfbroer?

3 opmerkingen:

 1. Erg leuk en heb de vragen net via het contactformulier doorgestuurd.
  Als ik dit luisterboek win, dan geef ik deze cado aan een vriendin die erg slechtziend is en ook graag dit boek zal willen lezen en op deze manier zal dit wel lukken.

  En als ik niet win, dan koop ik dit boek als dit ergens te koop is als luisterversie.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De luisterversie is eventueel voor 24 euro hier te downloaden: http://www.123luisterboek.nl/jolande-withuis-juliana.html

   Verwijderen
 2. Zo leuke vragen! Zou enkel al willen meedoen om de prijsvragen te kunnen oplossen :-) Niet om het boek te winnen.

  BeantwoordenVerwijderen