FOTOSESSIE 2017: OP EN ROND DE KAGERPLASSEN | De Oranjes

vrijdag 7 juli 2017

FOTOSESSIE 2017: OP EN ROND DE KAGERPLASSEN

Voor de prinsessen gaat vandaag de zomervakantie al in. Traditiegetrouw werd hun laatste schooldag vanmiddag afgesloten met een fotosessie. Dit jaar een bijzondere locatie: Op en rond de Kagerplassen in Warmond.
Foto: RVD/ANP


Aan het eind van de middag verscheen het Koninklijk gezin in een sloep op de Kagerplassen. Langs de kant was veel pers aanwezig om deze Hollandse fotosessie vast te leggen. Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima, de Prinses van Oranje, Prinses Alexia en Prinses Ariane waren allemaal in marine kleuren gekleed.
Toen ze van boord gingen poseerden ze voor het Zuid-Hollands decor met op de achtergrond het water met de sloep, een Nederlandse vlag en een molen. Willem-Alexander en Máxima kennen deze omgeving sowieso al van de 40e verjaardag van Máxima. Met al haar gasten maakte ze toen een boottocht over de Kagerplassen.
 Foto's: RVD/ANP

Na het fotomoment beantwoorde het Koninklijk paar nog enkele vragen van de pers.
Er werd onder andere gevraagd wat het geheim is van een solide Koninklijk huwelijk. Willem-Alexander: "Dat is niet anders dan in een ander, niet-koninklijk huwelijk. Een goed huwelijk is gebaseerd op humor, gezelligheid, tijd voor elkaar maken en er voor elkaar zijn. Af en toe ook accepteren dat iemand wat over je te zeggen heeft en het dan proberen opnieuw te doen en weer door te gaan. Het is niet altijd mooi weer, het regent ook wel eens." "We delen dezelfde passies, zeker ook de passie voor ons werk," vult Máxima aan. "Dat doen we met verve en als een team. Dat is heel fijn." Sinds haar man eind april 50 werd, merkt Máxima niets anders aan Willem-Alexander: "Hij zit nog altijd vol energie en vol humor."
Foto: RVD/ANP
Prinses Alexia nam afgelopen week met de traditionele musical afscheid van de Bloemcampschool in Wassenaar. Ze gaat haar grote zus Amalia achterna, die volgend schooljaar naar de derde gaat op het Haagse gymnasium Sorghvliet. Máxima: "Alexia hoort de laatste twee jaar alleen maar verhalen over Sorghvliet; over docent die en docent dat. Natuurlijk is ze beter voorbereid dan toen Amalia begon." Helemaal vrij is de Koning deze zomer niet. Hij zal telefonisch en per e-mail op de hoogte gehouden worden over het verloop van de formatiebesprekingen in Den Haag. Volgend weekend heeft hij met Máxima nog twee activiteiten op de agenda staan. 16 juli zijn ze bij de openingswedstrijd van het EK vrouwenvoetbal en op 17 juli zijn ze aanwezig bij de onthulling van het MH17-monument bij Vijfhuizen.

6 opmerkingen:

 1. Wat een fantastische mooie omgeving voor een hele mooie fotosessie. En wat waren ze met z'n allen heerlijk ontspannen. Ze zagen er goed uit. Alleen vond ik Amalia er een beetje mollig/dik uitzien, verder hoop ik dat ze een fijne en rustige vakantie zullen hebben, zodat ze er na de vakantie weer met goede zin tegenkunnen

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. alsof je er alleen goed uit kunt zien als je dun bent.

   Verwijderen
 2. Nee, anoniem, als je wat dikker en molliger bent, kun je er ook goed uitzien, maar het valt me wel op en dit mag toch gerust gezegd worden, net als je naam zeggen of pseudonaam, maar niet anoniem, dat vindt ik erg flauw.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een originele plek voor de fotoshoot (mocht ook wel een keer). Je hebt leuke foto's voor je blog (en kopfoto) gebruikt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke fotosessie, mooie Hollandse locatie, het heeft echt prachtige beelden opgeleverd. Ik vind het leuk dat prinses Ariane na afloop een knuffel krijgt en ook hoe ze weglopen..

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Een mooi overzichtje zo. Ik heb dit jaar echt genoten van de beelden. Mooie locatie, mooie kleuren. Hollandser kan het bijna niet;-)
  Het gezin staat ook echt ontspannen op de foto. Mooi om te zien.

  BeantwoordenVerwijderen