Koning Willem-Alexander bij openingsceremonie EK Atletiek | De Oranjes

dinsdag 5 juli 2016

Koning Willem-Alexander bij openingsceremonie EK Atletiek

Koning Willem-Alexander heeft vandaag de openingsceremonie bijgewoond van de Europese Kampioenschappen Atletiek op het Museumplein in Amsterdam.
Met een openingsceremonie op het Museumplein werd het startschot gegeven voor het grootste internationale atletiektoernooi in Amsterdam sinds de Olympische Spelen van 1928. Hoewel de Koning aanwezig was, was er voor hem geen openingshandeling weggelegd. Hij mocht van een afstandje toekijken hoe Svein Arne Hanssen van de Europese atletiekfederatie het sportfestijn voor geopend verklaarde. De wedstrijden beginnen morgen en worden voor het grootste deel gehouden in het Olympisch Stadion. Alleen de kwalificaties voor het discuswerpen en speerwerpen zijn op het Museumplein.

Het is voor het eerst dat het EK atletiek in Nederland wordt gehouden. Met 1500 atleten uit 51 landen is het ook de grootste EK atletiek ooit. Voor Nederland komen 55 atleten uit. Koning Willem-Alexander verwacht 'historische wedstrijden', mede vanwege de kwaliteit van de Nederlandse atleten, zo zei hij. Misschien komt hij deze week ook nog wel met zijn gezin bij één van de wedstrijden kijken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten